Welgespeld Bekijk groter

Welgespeld

Werkwoordspelling voor het hoger onderwijs

Verkrijgbaar

20,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 208p.
jaar2005
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Foutloos spellen blijkt voor veel studenten in het hoger onderwijs niet vanzelfsprekend. Voor de meesten van hen vormt de werkwoordspelling het grootste struikelblok. Recent psycholinguïstisch onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet komt door het foutief toepassen van de regels, maar ook door de werking van het woordgeheugen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak van het aanleren van werkwoordspelling.
In Welgespeld worden de regels uiteengezet voor diegenen die ze nog niet beheersen, én worden de hardnekkige fouten van gevorderde spellers aangepakt met behulp van de nieuwe didactische inzichten. De student maakt eerst een begintest, aan de hand waarvan hij zelf een keuze kan maken uit de verschillende onderdelen van deze methode. Met behulp van voorbeeldzinnen en oefeningen maakt hij zich vervolgens de geselecteerde stof eigen. De oefenzinnen worden snel langer en gecompliceerder en bereiken uiteindelijk het vereiste hbo- en wo-taalniveau.
Door de persoonlijke keuze uit de leerstof en door de toegankelijke uitleg zonder taalkundig jargon, is dit boek niet alleen bruikbaar in de les, maar ook uitstekend geschikt voor zelfstudie.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wilma van der Westen

Wilma van der Westen is senior adviseur taalbeleid aan De Haagse Hogeschool. Ze is lid van het bestuur van Levende Talen en voorzitter van het Nederlands/Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs. Zij schreef onder andere ook Welgespeld Werkwoordspelling voor het hoger onderwijs.