Leren musiceren Bekijk groter

Leren musiceren

De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles

9789055737864

Verkrijgbaar

Handboek algemene didactiek van het instrumentale en vocale muziekonderwijs. Een op de praktijk gerichte theorie voor muziekdocenten (in opleiding).

Meer details

18,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

Meer informatie

"Stop maar, je maakt lawaai, geen muziek."

Dit boek richt zich op allen die op enige wijze betrokken zijn bij het instrumentale en vocale muziekonderwijs, in het bijzonder op muziekdocenten (in opleiding). Het voorziet in de dringende behoefte aan een algemene didactiek van het instrumentale en vocale muziekonderwijs. Deze behoefte is juist op dit moment zo schrijnend omdat zich sinds enige jaren ingrijpende ontwikkelingen voordoen binnen het muziekonderricht.

Leren musiceren wil in de vorm van een handboek een antwoord geven op deze vragen en moeilijkheden. Dit handboek heeft het karakter van een op de praktijk gerichte theorie: alle belangrijke aspecten van het muzikale onderwijsleerproces worden systematisch behandeld waarbij die behandeling steeds uitmondt in praktisch bruikbare adviezen.

Auteurs

Tom de Vree

Tom de Vree was vele jaren als docent, dirigent en staflid verbonden aan de toenmalige Rotterdamse Muziek- en Dansschool en vanaf 1972 tot aan zijn pensionering aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.