Kinderen op vleugels 2 / Children on Wings 2 Bekijk groter

Kinderen op vleugels 2

Analytisch Praktisch Werkboek

9790365069958

Verkrijgbaar

Ca. 100 voorbeelden om te componeren en te improviseren aan de piano en in het algemeen. Werkvormen - Voorbeeldoefeningen - Composities

Meer details

43,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijMetropolis
Jaar van uitgave2017
BindwijzeA4 formaat ringband
Aantal pagina's144p.
Extramet cd en dvd

Meer informatie

Dit boek bevat ca. 100 voorbeelden om te componeren en improviseren aan de piano en in het algemeen. Inclusief CD en DVD.

Het boek ligt in het verlengde van het boek Kinderen op vleugels en laat de langetermijnontwikkeling van verschillende leerlingen zien.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Johanna Maria Roels

Johanna Maria Roels heeft vanuit haar lespraktijk in het Deeltijds Kunstonderwijs een pianopedagogiek ontwikkeld waarbij verschillende dimensies van muzikaliteit zoals luisteren, ontwerpen, noteren, uitvoeren en reproduceren op elkaar worden betrokken. De methode heeft een interdisciplinair karakter door de integratie van beeldende expressie.
Resultaten van de methode werden neergelegd in haar boeken Kinderen op vleugels (2002) en Kinderen op vleugels 2, Analytisch Praktisch Werkboek (2015). Sinds 2000 werden resultaten van haar werkwijze geïntroduceerd in haar vakdidactische cursussen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en gecommuniceerd op talrijke nationale en internationale congressen. Aan de Universiteit van Antwerpen heeft haar werk een verdieping gekend en dit heeft geresulteerd in een doctoraal proefschrift en verschillende publicaties in internationaal peer-reviewed ISI-tijdschriften op vlak van music education.