Geen dag zonder Bach Bekijk groter

Geen dag zonder Bach

Vijftien gesprekken over een geniale componist

9789463403207

Verkrijgbaar

De auteur sprak met vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn - dirigenten, organist, schrijver, biograaf, zanger, liefhebbers. Dat levert een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

Geen dag zonder Bach. Dat geldt voor veel Bachliefhebbers en zeker ook voor de vertolkers van zijn muziek. Johann Sebastian Bach wordt dan ook beschouwd als de grootste componist aller tijden.

Hoe komt het toch dat zich elk jaar zulke lange rijen vormen voor de Grote Kerk in Naarden om een uitvoering van de Matthäus-Passion bij te wonen? Hoe komt het dat zijn muziek zo vaak gespeeld wordt en dat zo veel mensen zijn muziek zo graag beluisteren? Kortom: wat is het geheim van de muziek van Bach?

Deze en andere vragen over Bach stelde Rinke van der Valle in zijn gesprekken met vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn. Gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven, schrijver Maarten ’t Hart, Bachbiograaf Christoph Wolff, zanger Peter Kooij en organist Leo van Doeselaar vertellen wat de muziek van Bach voor hen betekent. Tezamen met de verhalen van andere Bachliefhebbers die in dit boek aan het woord komen, ontstaat een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Rinke van der Valle

Rinke van der Valle is freelance adviseur internationalisering. Zijn motto is Geen dag zonder
Bach. Hij verdiept zich graag in alle facetten van zijn muziek. Hij geeft diverse lezingen over
het leven en werk van Bach. Zie zijn website: https://rinkevandervalle.nl/