Geschriften over muziek Bekijk groter

Geschriften over muziek

9789086841264

Verkrijgbaar

In dit boek komt de musicus Wagner aan het woord. Volgens Wagner is muziek een universele taal, waar het nieuwe drama uit moet ontstaan.

Meer details

25,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 384p.

Meer informatie

In dit boek komt de musicus Wagner aan het woord. Volgens Wagner is muziek een universele taal, waar het nieuwe drama uit moet ontstaan. Hij richt zich vooral op Beethoven en verwerpt de bestaande opera als een ‘misverstand’. Welke componisten ziet hij naast Beethoven als zijn voorgangers en hoe waardeert hij zijn tijdgenoten? Wat is zijn ‘muziek van de toekomst’?

Wagner gaat ook in op de techniek van het musiceren. Vooral het opstel Über das Dirigieren wordt tot op heden door professionals beschouwd als een van de meest invloedrijke studies over orkestdirectie.

Geschriften over muziek wordt wederom vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek met een voorwoord van Daniele Gatti, vanaf 2016 chefdirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Auteurs

Richard Wagner

Richard Wagner (1813-1883) was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's die hij zelf liever als muziekdrama's aanduidde en waarvoor hij ook de teksten (libretti) schreef. Hij streefde naar een Gesamtkunstwerk, de ideale vereniging van woord, muziek en toneel. Op den duur ontstonden daaruit zijn grootse muziekdrama's die uiteindelijk in een speciaal hiervoor gebouwd theater werden (en worden) opgevoerd in de Beierse stad Bayreuth.