Pianistisch perspectief Bekijk groter

Pianistisch perspectief

Toonaangevende analyse van de pianotechniek volgens de inzichten van Tobias Matthay

9789055736980

Verkrijgbaar

Bob Brouwer geeft de theorieën van de Londense componist, pianist en pedagoog Matthay helder weer en vult ze aan met talrijke oefeningen en muziekvoorbeelden. Daarnaast behandelt hij belangrijke onderwerpen als interpretatie, lesgeven en studeren.

Meer details

18,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 228p.

Meer informatie

De pianotechniek is gebonden aan onontkoombare natuurwetten. Zowel de werking van het instrument als de anatomie van de pianist vertoont wetmatigheden die algemeen geldend zijn. Deze principes zijn zo eenvoudig dat zelfs een kind ze kan begrijpen. Tobias Matthay gaf de pianotechniek deze objectief wetenschappelijke basis.
Matthay's diepgaande en toch eenvoudige analyse van de pianotechniek geeft de (leerling)pianist optimale mogelijkheden zijn muzikale voorstellingen te realiseren. Ze verschaft een inzicht en perspectief waarbij de technische horizon zich steeds samen met de artistieke ontwikkeling verlegt en steeds nieuwe en diepere ervaringen zich aandienen. Techniek en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Dit werk behandelt de theorieën van de Londense componist, pianist en pedagoog. 'Pianistisch perspectief' is daarmee een onmisbaar boek voor pianisten, pianodocenten en studenten en geïnteresseerde amateurs.
Bob Brouwer geeft Matthay's theorieën op een heldere manier weer en vult deze aan met talrijke oefeningen en muziekvoorbeelden. Naast de pianotechniek behandelt Brouwer belangrijke onderwerpen als interpretatie, lesgeven en studeren.

In september 2007 is de tweede herziene herdruk verschenen.
In juli 2013 is de derde herziene druk verschenen.

Auteurs

Bob Brouwer

Bob Brouwer is als oprichter en promotor van de Rotterdamse Pianodriedaagse door de gemeente Rotterdam onderscheiden omdat hij zich op cultureel gebied gedurende een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.
Bob Brouwer studeerde, voorafgaand aan zijn opleiding tot dirigent, piano bij Christiaan Grootveld aan het Rotterdams Conservatorium. Naast zijn werkzaamheden als dirigent heeft hij zich bijzonder verdiept in de pianopedagogie, met name in de methodiek van Tobias Matthay waarover hij als specialist regelmatig lezingen geeft.