De werkplaats van de meester Bekijk groter

De werkplaats van de meester

Richard Wagners ideeën over muziekdrama's

9789086842018

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Een handzame inleiding op de belangrijkste onderwerpen die Wagner zijn gehele leven hebben beziggehouden, besproken tegen de achtergrond van de verschillende fases van zijn leven en de opera’s die hij schreef.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.
Verwachte verschijningsdatum april 2022

Meer informatie

De opera’s van Richard Wagner zijn alom bekend, maar veel minder bekend zijn de ideeën die hieraan ten grondslag liggen. Dit boek biedt een handzame inleiding op de belangrijkste onderwerpen die Wagner zijn gehele leven hebben beziggehouden.

Wagners ideeën worden besproken tegen de achtergrond van de verschillende fases van zijn leven en de opera’s die hij schreef: zijn ontgoocheling in Parijs, de roerige tijd in Dresden, zijn ballingschap in Zürich, verblijf in München en uiteindelijk de bekroning van zijn levenswerk in Bayreuth. 

In zijn veelzijdigheid is Wagner niet alleen een sleutelfiguur voor een beter begrip van de 19de eeuw, maar van de Europese cultuur als geheel.

De werkplaats van de meester is een must voor iedereen die zijn of haar begrip en beleving van Wagners muziekdrama wil verdiepen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Philip Westbroek

Philip Westbroek houdt zich al jaren bezig met zowel het muzikale als theoretische werk van Richard Wagner. Hij vertaalde Wagners Prozageschriften (9 delen) in het Nederlands.