Beethoven Bekijk groter

Beethoven

9789086841998

Verkrijgbaar

Wagners teksten over de door hem zo bewonderde componist maken inzichtelijk hoe de groten uit de muziekgeschiedenis voortleven en steeds weer een bron van inspiratie zijn.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

250 jaar Beethoven.

Ter ere van het Beethovenjaar 2020 en de voltooiing van de Nederlandse reeks Richard Wagners Prozageschriften brengt Uitgeverij IJzer een apart boek uit met Wagners teksten over de door hem zo bewonderde componist. 

Deze teksten bieden verschillende invalshoeken op het werk van Beethoven. Het in 1870 voor de honderdste geboortedag van de componist geschreven opstel Beethoven is niet alleen een lofrede op de meester, maar ook een filosofisch onderzoek naar het wezen en de werking van muziek. Daarnaast schrijft Wagner verschillende stukken over de betekenis en uitvoering van Beethovens Negende Symfonie. 

Dit boek maakt inzichtelijk hoe de groten uit de muziekgeschiedenis voortleven en steeds weer een bron van inspiratie zijn.

Richard Wagner (1813-1883) zag Beethoven als een van de grootste, zo niet de grootste componist. In 2020 zal het 250 jaar geleden zijn dat Beethoven (1770-1827) werd geboren. Er zal nationaal en internationaal veel aandacht aan deze gebeurtenis worden geschonken.

Uit het Duits vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Philip Westbroek

Auteurs

Richard Wagner

Richard Wagner (1813-1883) was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's die hij zelf liever als muziekdrama's aanduidde en waarvoor hij ook de teksten (libretti) schreef. Hij streefde naar een Gesamtkunstwerk, de ideale vereniging van woord, muziek en toneel. Op den duur ontstonden daaruit zijn grootse muziekdrama's die uiteindelijk in een speciaal hiervoor gebouwd theater werden (en worden) opgevoerd in de Beierse stad Bayreuth.