Herinneringen aan Gustav Mahler Bekijk groter

Herinneringen aan Gustav Mahler

9789086841684

Verkrijgbaar

Een fascinerende inkijk in het leven en denken van de jonge Mahler. Een sleuteltekst voor onze kennis van het leven en de opvattingen van de componist.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 400p.

Meer informatie

Met een voorwoord van Bernard Haitink

Dit boek biedt een fascinerende inkijk in het leven en denken van de jonge Mahler. Natalie Bauer-Lechner was een bijzondere vrouw in Mahlers leven. Ze was zijn zielsverwante, hoopte op een huwelijk, maar werd uiteindelijk uit zijn leven verbannen door Alma Schindler. In de jaren van 1893 tot 1901 had ze nauwkeurig aantekeningen gemaakt van hun talrijke ontmoetingen en gesprekken, waardoor dit boek een sleuteltekst is voor onze kennis van het leven en de opvattingen van de componist.

We lezen niet alleen vele komische anekdotes over de chaotische kunstenaar, maar zijn ook getuige van de stappen in zijn carrière, waarbij hij het uiteindelijk brengt tot directeur van de Weense Hofopera. Ook zien we de jonge Mahler, die zijn eerste symfonieën componeert en uitvoert, en maken kennis met zijn ideeën over muziek, andere componisten en orkestdirectie. Wat hierbij vooral opvalt is zijn grote liefde voor het werk van Richard Wagner. Dit boek is een must voor iedere muziekliefhebber.

Vertaald uit het Duits en van een inleiding, toelichting en noten voorzien door Philip Westbroek
Oorspronkelijke titel: Erinnerungen an Gustav Mahler

Auteurs

Natalie Bauer-Lechner

Natalie Bauer-Lechner (1858 -1921) was een Oostenrijkse altvioliste en een zeer goede en toegewijde vriendin van Gustav Mahler tussen 1890 en december 1901. Tijdens deze periode hield Bauer-Lechner een dagboek bij waardoor ons een uniek kijkje wordt gegund in Mahlers persoonlijke, professionele en creatieve leven.