Jazz in de klas Bekijk groter

Jazz in de klas

9789060208267

Verkrijgbaar

Een uniek educatief jazzlesboek, met bijgeleverde cd, voor groepen kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 2008, 1ste druk
Bindwijze A4 formaat geniet
Aantal pagina's 48p.
Extra geïllustreerd met foto's

Meer informatie

Voor groepen kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar is Jazz in de klas een uniek educatief jazzlesboek, met bijgeleverde cd. Op de cd staan de twaalf speciaal voor dit project geschreven Nederlandstalige jazzliedjes met allerlei meespeelversies, in totaal meer dan veertig tracks. In het boek staan per lied uiteenlopende actieve lesopdrachten, die steeds andere accenten leggen. Zo kunnen er heel wat swingende uurtjes in de klas worden doorgebracht.

De lessen en de liedjes zijn zo gemaakt dat iedere leerkracht uit het primair onderwijs of vakdocent muziek er gemakkelijk en zonder veel voorbereiding mee kan werken. Het uitgangspunt bij elke lesopdracht is de eigen creativiteit van het kind: zelf muziek verzinnen en improviseren. Alle kinderen, of ze nu wel of geen muzikale voorkennis hebben, kunnen zingend of op instrumenten spelend meedoen met Jazz in de klas.

Suzan Overmeer heeft zowel de lessen samengesteld als de liedjes geschreven. Voor de cd zijn de liedjes gearrangeerd door Søren Ballegaard.

Het boek is een project van de stichting Jazz4kids en werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het SNS Reaalfonds.

Auteurs

Suzan Overmeer