Muziek met maffe materialen Bekijk groter

Muziek met maffe materialen

Meer dan honderd instrumenten om zelf te maken en te bespelen

Verkrijgbaar

Folkpeetvader Herman Dewit stelde met de makers van Schitterende rotzooi een inspirerend boek samen onder het motto muziek zit overal in, muziek krijg je overal uit.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (20,3 x 24,1 cm) - 160p.
jaar2014
UitgeverijDe Draak

Meer informatie

Wie muzikale recyclage zegt, denkt automatisch aan Herman Dewit en Rosita Tahon. Beide stichters van de Vlaamse volksmuziekgroep 't Kliekske staan de jongste jaren als duo op het podium met een aantal muzikale programma's die ze brengen op zelf gemaakte instrumenten uit (hoofdzakelijk) wegwerpmateriaal. Samen met de makers van Schitterende rotzooi (uitgeverij De Draak, 2013) stelde Herman Dewit een inspirerend boek samen over die instrumenten en hoe je er zelf aan kunt beginnen.

Het motto "muziek zit overal in, muziek krijg je overal uit" zegt het helemaal: eigenlijk bepalen alleen je eigen verbeelding en creativiteit de grenzen. Vertrekkend van allerlei afval zoals petflessen, conservenblikken, plastic buizen en trechters laat de auteur zien hoe je verrassend goed klinkende melodie-instrumenten en leuk slagwerk zelf kunt maken en bespelen. Van heel eenvoudige dingen waar zo goed als geen werk aan is, zoals kleppers en tamboerijnen, tot het serieuzere werk met fluiten, doedelzakken en zelfs een draailier gemaakt van een wijnkist!

Auteurs

Herman Dewit