Patagonië zingt Bekijk groter

Patagonië zingt

9789462670082

Verkrijgbaar

Een reeks liederen over Patagonië, Vuurland, Antarctica, ... verstript en opgenomen met de mooiste stemmen uit de Fundación Patagonista is een Graphic Songbook met cd.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

'Waar men gaat langs Patagoonse wegen komt men heel veel leegte tegen.' Dat was een van de eerste pogingen van wat ooit een reeks liederen over Patagonië, Vuurland, Antarctica en alles wat daarbij hoort, moest worden. Het uiteindelijk resultaat? Twintig teksten die vakkundig van muziek werden voorzien door Guido Van Hellemont, in een vorig leven de helft van Lamp & Lazerus en vandaag Algemeen Coördinator van Onmogelijke Zaken bij de Fundación Patagonista. Toen Albert Daniëls, eminent lid van dezelfde Fundación, de teksten in handen kreeg, begonnen de verhalen te leven. Hij nam een bic ter hand en tekende, tekende, tekende en… na een hele voorraad zwarte biccen had hij twaalf liederen 'verstript'. En omdat half werk niet in het Patagonische woordenboek staat, werden die liederen opgenomen met de mooiste stemmen uit de Fundación. Vandaar dat dit niet zomaar een stripboek is maar eigenlijk een soort van Graphic Songbook mét cd.

Downloaden

Auteurs

Dree Peremans sr.

Dree Peremans (°1949) werkte van 1970 tot 2000 bij de VRT. Hij was er producer van de programma's Het einde van de Wereld en Folk op Donderdag en van projecten zoals De Islandsuite, Het Zwarte Goud en Vivelegeus. Hij publiceerde eerder sprookjes en drie delen Encyclopedia Patagonica.

Vrijdag 25 februari 2022 is Dree Peremans sr. onverwacht overleden op vakantie in Portugal. Het adieu van de uitgeverij die met de jaren ook een beetje de zijne was geworden.


Guido Van Hellemont

Guido Van Hellemont studeerde plastische kunsten aan Sint-Lukas in Brussel en werkte tot 2011 als muziekproducer bij de VRT. Hij maakte in de jaren zeventig van de vorige eeuw furore met Lamp & Lazerus. 'De onverbiddelijke zoener' is daarvan het meest tastbare bewijs.


Albert Daniëls (illustraties)

Albert Daniëls studeerde vrije grafiek aan Sint-Lukas in Brussel. Hij was daar tot 2003 docent in de vrije kunsten, met als discipline hoog- en diepdruk. Zijn carrière begon met lei en griffel om via potlood, pen en penseel ten slotte bij de onvolprezen zwarte bic te belanden.


Persartikels

Folk (oktober 2015)
"Wanneer je het geluk hebt het nieuwe geesteskind van Dree Peremans sr. tot je inboedel te mogen rekenen, dan beschik je over een zalige letter- en klankendrager die overloopt van milde spot en schijnbaar onverantwoorde adoratie."

De Standaard der Letteren (27-02-2015)
"Als je de cd beluistert, dan beginnen de tekeningen, die door het gebruik van samples en beeldcitaten op een vreemde manier soms wat aan de animaties van Terry Gilliam voor Monty Python doen denken, plots te leven en te bewegen." - Recensie

New Folk Sounds (13-02-2015)
"Als slotnummer van de cd wordt door de ganse groep natuurlijk de 'Hymne' van de Fundación gezongen: Omilh me yah. Volgens Peremans is dat Yahgan-Indiaans en het betekent iets als 'ik ben tevreden'. Wie dit boek met cd leest, bekijkt en beluistert kan mijns inziens niet anders dan te besluiten: 'Ik ben tevreden. Heel tevreden.' Bij de tweede beluistering zingt hij vast luidop mee: Omilh me yah!" - Recensie - lezen

ansiel.be (27-11-2014)
"niet zomaar een stripboek (...) maar eigenlijk een soort van Graphic Songbook mét cd, en mét een hart, en mét een geschiedenis." - lezen