Blues Bekijk groter

Blues

Seks, moed en tegenspoed

9789064456688

Sold out

Nooit eerder werd de band tussen de blanke musici uit eigen land en de grote Amerikaanse bluesnamen zo onthullend beschreven.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Met een voorwoord van Toots Thielemans

Arno en Sonny Boy Williamson, Karel Bogaert en Robert Johnson, Roland Van Campenhout en Lightnin' Hopkins, Willy Donni en T-Bone Walker, Boogieboy en John Lee Hooker, Misj Daniëls en B.B. King...

De Blues is de hoeksteen van de Rock-'n-Roll en van de hedendaagse Rock. Ook in België en Nederland liggen de roots van heel wat befaamde artiesten in de bluesmuziek. Bekende Vlamingen zoals Arno, Roland, Boogieboy, Wigbert en Steven De Bruyn vertellen over hun helden uit Mississippi en Chicago, van B.B. King tot Muddy Waters en Lightnin' Hopkins. Heel wat grote namen uit de Blues, zoals Eddie Boyd en John Lee Hooker, hebben in de Lage Landen geleefd en gespeeld en kruisten het pad van hun blanke bloedbroeders. De confrontatie van die twee werelden levert fantastische verhalen op. Verhalen over kleurrijke en soms tragische maar ook ontroerende figuren, verhalen over hun muziek en hun mysteries, en over hun betekenis vandaag.
Nooit eerder werd de band tussen de blanke musici uit eigen land en de grote Amerikaanse bluesnamen zo onthullend beschreven.

Geïllustreerd met 44 foto's.

Auteurs

Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck was journalist en nieuwsanker bij de VRT, TV Limburg en Kanaal Z. Hij maakte tv-documentaires zoals Masters of the Game, Undercover, Raveel, Atlantik Wall en Jodentransport XX en presenteerde talkshows en debatprogrammas zoals Eerlijk Gezegd en Verenigde Straten. Vandaag is hij publicist en communicatieadviseur.


Persartikels

TV Limburg (02-11-2010)
"Ex-TVL-baas Johan Op de Beeck schrijft boek over blues" - herbekijk de reportage

Back to the Roots (november 2010)
Interview met Johan Op de Beeck door Franky Bruneel

Rootstime.be (16-10-2010)
Het lezen van dit boeiend, gedocumenteerd maar ook emotioneel betrokken boek maakte mij nieuwsgierig naar de auteur, zijn ideeën, drive en de aanleiding van dit boek. Daarom stelde ik hem enkele vragen, waarvan ik de antwoorden aan deze boekbespreking toevoeg.
Ik kan het boek ten zeerste aanbevelen aan iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij de bluesgenese, de tijdslijn en de taalrijkdom van de blues zelf. - lezen

Gazet van Antwerpen (08-10-2010)
"Slaag krijgen en toch doorgaan, daar gaat deze muziek over" - interview met Johan Op de Beeck