New Orleans Bekijk groter

New Orleans

De hartslag van de jazz

9789064454417

Verkrijgbaar

Beschrijving van de lange reis die de jazz maakte vanuit New Orleans via Chicago, New York, Engeland tot in België en Nederland... Het resultaat van 50 jaar kennis verzamelen, onderzoek en expertise in 1 boek...

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Jazz werd geboren in New Orleans. Iedere straattegel en huisgevel, elke lommerrijke patio van the Big Easy vertelt over de heroïsche tijden van de pioniers. Ze maakten muziek die eenvoudig en oprecht was, recht uit het hart kwam en ook recht naar het hart ging. Met de typische New Orleansbeat.

Deze muziek is als een rode draad in de jazzgeschiedenis blijven bestaan: van de legendarische Buddy Bolden en de succesjaren in het Chicago van de twenties met o.a. Joe 'King' Oliver, via het ambassadeurswerk van Louis Armstrong en de glorierijke revival met Bunk Johnson en George Lewis tot de Britse tradjazz en tot wat vandaag in België en Nederland gebeurt.

JP De Smet legt het hele parcours van de authentieke jazz af. Daaruit groeit een boek van ontmoetingen met merkwaardige mensen (Bill Russell, 'Sweet' Emma Barrett, George Buck, Barry Martyn, Sammy Rimington, Pierre Clasessens, Rudy Balliu en tientallen anderen) en van beschrijvingen van markante plekken en momenten (Preservation Hall, het Jazz and Heritage Festival, Congo Square, het New Orleans Jazzmuseum, het jazzarchief van Tulane University...).

Geïllustreerd met zeldzame foto's

Auteurs

Jean-Pierre De Smet

Jean-Pierre 'JP' De Smet is ereburger van New Orleans. Burgemeester Marc Morial noemde hem zijn 'Belgian Ambassador'. Hij gidst al bijna 30 jaar groepsreizen naar het Diepe Zuiden. In 1991 verscheen zijn boek New Orleans, Parel van het Diepe Zuiden. Hij stond mee aan de wieg van de Lazy River Jazzclub en van de succesrijke Gentse Jazzkroegentocht, van de Delta en Magnolia Brassbands en van Lace (Louisiana Centre).