Boekvoorstelling 'De sixties'

Datum:

Van 26-02-2018 20:00 tot 26-02-2018 21:30

Beschrijving:

'The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens. Dit boek is de biografie van de opwindende periode van de sixties. Het vertelt het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg. Het leest als een cocktail van betogingen tegen de oorlog in Vietnam, seksnummers die hommeles veroorzaken en provo’s die lsd in het leidingwater dreigen te gieten. Maar ook van de strijd tegen kerk en kapitaal, de opmars van de pil en ... muziek. Veel muziek.

Laat je meevoeren naar de magische jaren ‘60. Een muzikale en literaire boekvoorstelling met Rudolf Hecke, Roel Van Bambost (muzikant, zanger en filmrecensent) en Nicolas Mortelmans (sitarmuziek).

Gratis toegang. Inschrijvingen via uitgeverij@epo.be met vermelding ‘inschrijving boekvoorstelling De sixties’.

Een initiatief van uitgeverij EPO en boekhandel De Zondvloed

Plaats

Boekhandel De Zondvloed - Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen

  • De biografie van een opwindende periode en het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg.

    22,50 €