'Alles komt goed' - de happening in De Roma

Datum:

De 12-10-2022 20:00

Beschrijving:

In Vlaanderen is PFOS zoals God: overal. Dit is het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor 3M. Met als belangrijkste personages: een multinational, een stoet van moreel corrupte gezagsdragers, een toxicoloog die spartelt als een vis op het droge en heel veel kwade Zeelanders. En natuurlijk ook Thomas 'De Kat' Goorden: klokkenluider, milieu- en mensenrechtenactivist en auteur van 'Alles komt goed'. Dit boek is veel meer dan een thriller die het koudste bloed doet koken. Het graaft naar de fundamenten van het systeem dat Vlaanderen deed vervellen tot ecologische pechstrook van Europa.

'Alles komt goed: PFOS, Oosterweel en de terugkeer van De Kat' wordt boven de doopvont gehouden in De Roma. Verwacht je aan een mystieke happening, met o.a. schrijver Jeroen Olyslaeghers, VTM-journalist Jonas Muylaert, Mieke Windey van Grondrecht, Jos D'Haese en Mieke Schauvliege, beiden Vlaams Parlementslid voor respectievelijk PVDA en Groen en lid van de PFOS-onderzoekscommissie, en Thomas Goorden zelf.

TICKETS VVK (€5)
> Deuren open: 19:15
> Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid

Plaats

De Roma - Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

  • Dit boek verschijnt in oktober 2022. U kan het schrijfproces mee vooruithelpen met deze crowdfunding (zie hieronder). Het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel.

    24,90 €