Aanbiedingen

 • Immuun
  Immuun

  Over de wetenschappelijke zoektocht...

  16,07 € -30% 22,95 €

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten

Alle moeders wenen dezelfde tranen - boekvoorstelling in De Roma

Datum:

Van 22-03-2022 20:00 tot 22-03-2022 21:45

Beschrijving:

‘Wanneer je beseft wat ik in die donkere uren heb doorgemaakt, Fatima, laat je je tranen de vrije loop. Ze vermengen zich met die van mij. Alle moeders wenen dezelfde tranen, zeg je.’

Een moeder van een dochter die zwaargewond raakte bij de aanslagen van 22 maart 2016 en een moeder van een zoon die zich bij IS aansloot. Twee vrouwen verenigd door de gruwel. Twee krachtige stemmen over schaamte en pijn.
Op een dag ontmoetten Sophie Pirson en Fatima Ezzarhouni elkaar op een bijeenkomst die families van geradicaliseerde jongeren rond de tafel brengt met slachtoffers van de aanslagen. Hun onmogelijk geachte vriendschap vormde de basis voor het boek ‘Alle moeders wenen dezelfde tranen’.

Marijke Persoone (Hart boven Hard en vertaalster van het boek) gaat in gesprek met de auteurs. Daarna schuift ook Mohamed Amin Chaib (islamdeskundige, docent Karel de Grote Hogeschool, voorzitter van het educatief jeugdcentrum De Palmboom en auteur van het zo pas bij EPO verschenen boek ‘Aanslag op het hart. Hoe ik mijn broer verloor aan IS’). Later op de avond organiseert jongerencollectief J100 een aangename en zinvolle uitwisseling. Aan de hand van vragen gaat jong en oud in interactie met elkaar. Hierbij wordt de werkvorm van World Café gebruikt dat ons toelaat om met een groot aantal deelnemers van gedachten te wisselen en inzichten te delen rond dit actuele thema. We vinden het fijn dat je deelneemt aan deze dialoogtafels als je aanwezig bent!

De avond wordt gehost door Zahra Eljadid (illustrator, kunstschilder en stop-motionanimator uit Antwerpen, en illustrator van 'Kruimeldief' dat ze samen met haar zus Hind bij EPO publiceerde) met muziek van MC Pizza en Rich.

Tijdschema:

19:15 deuren open
20:00 start programma

Inkom

5 EUR - koop hier je ticket

Plaats

De Roma - Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

 • Een moeder van een dochter die zwaargewond raakte bij de aanslagen van 22 maart 2016 en een moeder van een zoon die zich bij IS aansloot. Twee vrouwen verenigd door de gruwel. Twee krachtige stemmen over schaamte en pijn.

  9,90 €
 • Mohamed Amin Chaib, jongere broer van Syriëstrijder Hicham Chaib, gaat in dit eerlijk en openhartig boek op zoek naar antwoorden. Vanuit zijn expertise en ervaring in de moskee, het onderwijs en jeugdwerk benoemt hij de problemen én reikt hij handvaten aan.

  15,00 €

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten