Netwerkdag 'Word Wereldburger' - met o.a. Nick Meynen

Datum:

Van 09-10-2021 09:00 tot 09-10-2021 14:00

Beschrijving:

De netwerkdag is dé jaarlijkse afspraak om mensen uit het werkveld te ontmoeten en inspiratie op te doen via boeiende workshops en lezingen*. We kijken er naar uit om je terug in het Provinciehuis Boeverbos te ontmoeten. Een aantal workshops of lezingen kan je ook via livestream volgen.

Gratis deelname - schrijf je hier inMeer info

*Één van de lezingen waaruit u kan kiezen wordt gegeven door EPO-auteur Nick Meynen: geograaf, conflictdeskundige, freelance journalist en beleidsadviseur ‘economische en ecologische rechtvaardigheid’ bij het European Environmental Bureau én auteur van vijf boeken. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op zijn twee laatste boeken. Hij neemt ons mee langs de achterkant van onze mondiale economie. Hij legt bloot dat ons economisch systeem onhoudbaar is. Mens, dier en planeet worden er ziek van. Meynen werpt tevens een blik op corona en komt met voorstellen om het systeem radicaal te veranderen.  

Plaats

Provinciehuis Boeverbos - Koning Leopold III-laan 41 8200 Sint-Andries (Brugge)

  • Een reis langs de achterkant van onze mondiale economie, met op elke frontlijn de conclusie: dit economisch systeem is onhoudbaar. Toch is dit geen pessimistisch boek, de hoofdrol is weggelegd voor mensen die zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme.

    22,50 €
  • Dit boek legt uit dat de coronapandemie geen accident is, maar een logische consequentie van politieke keuzes gestoeld op egoïstische berekening.

    15,00 €