Een eeuw onderdrukking van het Palestijnse volk - online webinar

Datum:

De 23-06-2021 19:30

Beschrijving:

Al sinds het Britse mandaat strijden Palestijnen tegen de koloniale onderdrukking. De Britten verdwenen, maar legden mee de fundering van de staat Israël, de ‘naqba’ voor Palestijnen. 73 jaar later gaat die naqba nog altijd door. Sinds 1967 is Israël een bezettingsmacht die de Palestijnse gebieden koloniseert, de Gazastrook al 14 jaar aan een blokkade onderwerpt en de Palestijnen onderdrukt en discrimineert.

Ludo De Brabander zal geschiedenis en achtergrond van dit bezettingsconflict schetsen en stilstaan bij obstakels en opportuniteiten voor het verwezenlijken van de Palestijnse rechten.

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij schrijft geregeld bijdragen voor diverse gedrukte en elektronische publicaties rond vredeskwesties, bewapening en het Midden-Oosten, een regio waar hij geregeld rondreist. Hij schreef ook een aantal boeken over deze onderwerpen.

Een initiatief van Marxistische Universiteit in samenwerking met Masereelfonds Antwerpen en Vrede vzw

https://marx.be/nl/formation/maandelijkse-webinars/een-eeuw-onderdrukking-van-het-palestijnse-volk/

 • Een fijn staaltje literaire non-fictie over leven in een militair bezet en afgezonderd gebied, waar uitzichtloosheid jongeren naar het buitenland doet verlangen.

  19,90 €
 • Lucas Catherine geeft concrete antwoorden op vragen rond de oorlog in Gaza en het Israëlisch-Palestijnse conflict. Charles Ducal verwoordt treffende het menselijk drama van deze tragedie in een cyclus van negen gedichten.

  15,00 €
 • Vertrekkend van Balfour wandelt Lucas Catherine doorheen de geschiedenis van de kolonisatie van Palestina. Geen droge analyse maar de feiten, verhalen en gebeurtenissen die ertoe doen, geïllustreerd met foto’s en kaarten.

  22,50 €
 • In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.

  22,50 €
 • Pamflet n.a.v. 70 jaar Vrede vzw. Over imperiale en ontwikkelingsoorlogen, de invloed van het militair industrieel complex, de Navo en de zes kernwapens die de laatste decennia vermist raakten. Maar ook over de noodzaak van een cultuur van vrede en echte menselijke veiligheid.

  15,00 €
 • De auteurs leggen de echte ontstaansredenen van de NAVO bloot en beschrijven het streven van de NAVO naar een ambitieuze mondiale rol, gebaseerd op een doctrine van militaire interventie.

  22,00 €
 • Lucas Catherine onderzoekt in dit boek wie binnen het Belgische establishment Israël steunt en waarom.

  16,50 €