Boekpresentatie & Concert - Des duivels?

Datum:

De 02-10-2021 20:00

Beschrijving:

Live evenement - Handelaar 5, 2920 Kalmthout

‘Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.’ In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King Oliver of Dock Boggs. U onbekend? Zomer 2018 trok Maarten Schuermans samen met muzikanten Bjorn Eriksson en Alain Rylant naar het diepe zuiden van de VSOp zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz… Een bedevaart naar de katoenvelden waar de religieuze gospelmuziek ontstond, naar de kroegen en bordelen van het verderf. Van Atlanta en de Appalachen langs Nashville, Memphis en New Orleans tot Austin in Texas. Een boek om te beluisteren. Lezen mag ook.

En nu ook om live mee te maken! Maarten Schuermans maakte van zijn boek een voorstelling gelardeerd met heel veel plaatjes!

Les Blauw de swingband rond Bjorn Eriksson geeft nadien een concert. Ze spelen de muziek uit hun meest recente plaat ‘Paramount’, muziek gebruikt in de gelijknamige voorstelling die ze maakten met Maarten Schuermans over het legendarische platenlabel Paramount Records uit de jaren 20!

Les Blauw = Bjorn Eriksson: gitaren en zang; Eva Eriksson: accordeon, ukulele, zang; Peter Pask: banjo, gitaar; Tomas De Smet: bass; Jon Birdsong: cornet

Details:

  • aangepaste dranken in het thema van de roadtrip en de roaring 20’s mee samengesteld door BAR-N.
  • deel 1: boekvoortselling (duur 1u)
  • pauze: met cajun style chicken wings & legs on the BBQ
  • deel 2: concert les Blauw
  • tickets: €10, bestel hier (vanaf 21 april)

De kans is natuurlijk nog steeds reëel dat de avond niet kan/mag doorgaan 26 juni! Als dat zo is zoeken we zo snel mogelijk een nieuwe datum ergens einde zomer! Moest het uiteindelijk toch gecanceld worden dan krijgen jullie natuurlijk de tickets terugbetaald!

  • Een reis naar het diepe zuiden van de VS, op zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz...

    24,90 €