Aanbiedingen

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten

Online boekvoorstelling 'Radicaal-rechtse seks'

Datum:

Van 27-03-2021 12:00 tot 27-03-2021 13:30

Beschrijving:

Katrien Jacobs stelt - vanuit Hongkong - haar boek voor, over de seks- en gendercultuur van alt-right en hoe die opduikt in onze Lage Landen. Een gesprek met Jaouad Alloul, Evelien Geerts en Katrien De Graeve. Jonas Slaats leidt het gesprek. Boekvoorstelling via Zoom. Schrijf je hier in.

Sprekers:

*Katrien Jacobs is docente in culturele studies aan de Chinese universiteit van Hongkong. Ze deed dit onderzoek in samenwerking met het Onderzoekscentrum Visuele en Digitale Cultuur (Vidi) van de Universiteit Antwerpen. Haar breder onderzoek gaat over rechts-nationalistische en progressieve sociale bewegingen in Oost-Azië en Europa en hun digitale beeldtaal over gender/seksualiteit. Ze werkt ook aan een boek voor de academische uitgeverij Routledge dat Tit-for-Tat Media zal heten. Je kunt haar werk bekijken op www.katrienjacobs.com.

*Jaouad Alloul is een multidisciplinaire kunstenaar en ondernemer. Hij probeert een stem te geven aan diegenen die worstelen met hun gender en identiteit, en mensen te verbinden door middel van kunst en dialoog.

*Evelien Geerts is een multidisciplinaire filosofe. Ze doctoreerde aan de Universiteit van California, Santa Cruz, en is momenteel een postdoctorale onderzoeker aan de Universiteit van Birmingham, V.K. Ze is o.a. gespecialiseerd in politieke en wetenschapsfilosofie.

*Katrien De Graeve is hoofddocent verbonden aan de Vakgroep Talen en Culturen van de UGent en lid van het Onderzoekscentrum voor Cultuur en Gender.

*Jonas Slaats is antropoloog, theoloog en schrijver. In zijn onderzoekswerk focust hij zich vooral op op religie, spirituele ethiek en culturele diversiteit.

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten