Het huidige moment Bekijk groter

Het huidige moment

spiritualiteit zonder religie

9789057124136

Verkrijgbaar

Deels een persoonlijk relaas, deels een zoektocht naar de wetenschappelijke fundamenten van spiritualiteit. Geen ander boek brengt contemplatieve wijsheid en moderne wetenschap op deze manier samen.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Het huidige moment is een gids voor iedereen die op zoek is naar spiritualiteit zonder religie. Het is een pleidooi voor mindfulness en meditatie als rationele oefening op basis van neurowetenschap en psychologie.

In dit baanbrekende boek toont Sam Harris aan dat er bij het begrijpen van de realiteit meer komt kijken dan wetenschap en seculiere cultuur doorgaans erkennen. De manier waarop we aandacht geven aan het huidige moment bepaalt in grote mate de kwaliteit van ons leven.

Het huidige moment is deels een persoonlijk relaas, deels een zoektocht naar de wetenschappelijke fundamenten van spiritualiteit. Geen ander boek brengt contemplatieve wijsheid en moderne wetenschap op deze manier samen. Geen andere auteur dan neurowetenschapper en filosoof Sam Harris had het kunnen het schrijven.

"Een eloquent pleidooi [...] Dit boek is prettig positief van toon en opent een atheïstische weg voor spiritualiteit." **** - Stine Jensen in De Volkskrant

"Sam Harris is absoluut mijn meest favoriete scepticus. In dit boek biedt hij een heldere en onbevooroordeelde kijk op de supermarkt van de spiritualiteit. Hij legt uit wat junkfood is, en wat gezonde voeding"’ – Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie en Focus

Auteurs

Sam Harris

Sam Harris is internationaal befaamd filosoof, neurowetenschapper, atheïstisch scepticus en bestseller-auteur.