Mindfulness oefenboek Bekijk groter

Mindfulness oefenboek

Bevrijd jezelf in 8 weken van emotionele problemen en chronische ongelukkigheid

9789057124044

Verkrijgbaar

Dit boek biedt structuur, inzicht en mogelijkheden tot reflectie bij de beoefening van mindfulness. Het bevat concrete aanwijzingen, oefeningen en werkbladen, en geeft antwoord op veelvoorkomende vragen.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

Meer informatie

Van de auteurs van de bestseller Mindfulness en bevrijding van depressie. Met een voorwoord van Jon Kabat-Zinn.

Het Mindfulness oefenboek biedt alle praktische hulp die je nodig hebt bij het beoefenen van mindfulness en leert je hoe je somberheid, gepieker en negatieve gedachten de baas kunt worden. Het staat boordevol aanwijzingen, tips, oefeningen en werkbladen. Het is beknopt en overzichtelijk, en biedt structuur, inzicht en mogelijkheden tot reflectie. Buitengewoon handig zijn de dialoogkaders die antwoord geven op veelgestelde vragen van mensen die het programma al hebben gevolgd.

John Teasdale, Mark Williams en Zindel Segal ontwikkelden het wereldberoemde achtweekse programma voor mindfulness en cognitieve therapie dat helpt bij het overwinnen van angst, depressie en stress, en waarvan bewezen is dat het kan leiden tot positieve en blijvende veranderingen in je leven. Met dit boek kun je zelf met het programma aan de slag.

Bij dit boek horen dertien geleide meditaties die (zodra het boek is verschenen) te downloaden zijn vanaf www.nieuwezijds.nl.

Auteurs

Mark Williams

Mark Williams is emeritus hoogleraar klinische psychologie aan Oxford University en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Hij ontwikkelde samen met collega's Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), waarmee hij mindfulness introduceerde in de cognitieve therapie.


Zindel V. Segal

Zindel Segal is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Toronto.


John D. Teasdale

John Teasdale is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Cambridge.