Mindfulness en bevrijding van depressie Bekijk groter

Mindfulness en bevrijding van depressie

voorbij chronische ongelukkigheid

9789057122491

Verkrijgbaar

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 246p.

Meer informatie

Ken je het wanhopige gevoel dat je niets voorstelt, mislukt bent, dat het leven geen zin heeft of dat er iets fundamenteel mis met je is? Heb je ooit een depressie meegemaakt? Het goede nieuws is dat er misschien helemaal niets mis met je is. Mischien doe je wel iets verkeerd. Negatieve stemmingen zijn op zich niet schadelijk, maar wel de manier waarop we erop reageren. Dappere pogingen om onszelf uit een depressie te trekken, houden ons juist opgesloten in de het leed dat we proberen te ontvluchten.

Mindfulness kan terugval in depressie voorkomen. Mindfulness betekent dat je vrij van oordeel en aandachtgericht bent, compassie en geduld met jezelf en je lichaam hebt, en in volle opmerkzaamheid en met open geest in het hier en nu leeft.

Dit boek is geschreven door 's wereld meest vooraanstaande onderzoekers op het terrein van mindfulness en depressie. Het maakt de inzichten in ongelukkigheid en oefeningen in mindfulness toegankelijk voor een algemeen publiek. Het leert je voller te genieten temidden van de uitdagingen van het leven en het spook van terugkerende depressie.

"Een revolutionaire behandelwijze. Voor wie lijdt aan depressie is dit echt een nuttige gids om emotioneel evenwicht te bereiken. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg zou het verplichte literatuur moeten zijn. Ik beveel dit boek ten zeerste aan." - Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie

Auteurs

Mark Williams

Mark Williams is emeritus hoogleraar klinische psychologie aan Oxford University en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Hij ontwikkelde samen met collega's Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), waarmee hij mindfulness introduceerde in de cognitieve therapie.


John D. Teasdale

John Teasdale is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Cambridge.


Zindel V. Segal

Zindel Segal is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Toronto.


Van dezelfde auteur:

Jon G. Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn is emeritus hoogleraar geneeskunde aan de Universteit van Massachusetts en introduceerde mindfulness in de psychotherapie.