Mindfulness Bekijk groter

Mindfulness

Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten

9789058715814

Verkrijgbaar

Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten. Met volle aandacht in het 'hier en nu' leven. Gewoonte- en reactiepatronen herkennen en er beter mee omgaan.

Meer details

23,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2009
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's112p.

Meer informatie

In onze drukke levens is er zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een 'doe-stand' en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Met Mindfulness leer je in de 'zijn-stand' te komen en te blijven.

Je gaat gewoonte- en reactiepatronen (die automatische piloot) herkennen en hier beter mee omgaan. Zo zul je je minder 'geleefd' voelen.

Bewuste levenshouding trainen met meditatie
Door een bewuste levenshouding laat je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toe en kom je los van onbewuste automatische patronen. Met de bijbehorende mindfulnessmeditaties kun je die bewuste levenshouding trainen. Zo ontwikkel je inzicht, wijsheid en vooral 'belevingsruimte'. Het resultaat is dat je met volle aandacht in het hier en nu leeft, met een open blik.

Dit boek en de audio-meditatieoefeningen leren je stap voor stap de belangrijkste technieken uit de mindfulness. Zo krijg je meer greep op ingesleten gewoontepatronen. Naast een zelfwerkboek is deze set ook een uitstekend hulpmiddel bij (psycho)therapie, training of een coachingstraject.

Auteurs

Ger Schurink

Ger Schurink is psycholoog, psychotherapeut en docent postdoctorale opleidingen voor deze specialisten. Ook is hij supervisor voor Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Hij geeft trainingen en workshops in Mindfulness Based Cognitive Therapy (www.mbcttrainingen.nl). Hij schreef (met anderen) diverse boeken en artikelen over Cognitieve Therapie en Mindfulness Based Cognitive Therapy.