Zelf eetbare paddenstoelen kweken Bekijk groter

Zelf eetbare paddenstoelen kweken

op boomstammetjes, houtsubstraat, stro en koffiedik

9789062245536

Verkrijgbaar

Over 16 lekkere, eetbare paddenstoelen en hoe je ze het best kunt kweken op verschillende voedingsbodems en in diverse omgevingen.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Paddenstoelen zijn een rijke aanvulling op je bord. Ze barsten van de voedingsstoffen en hebben een eigen unieke smaak. Nu kun je ze ook zelf gaan kweken. Op boomstammetjes, koffiedik, houtsubstraat of stro. Er zijn vele manieren waarop je deze schimmelvrienden de kop op kunt laten steken.

Dit boek laat je van 16 lekkere, eetbare paddenstoelen zien hoe je ze het best kunt kweken. Je zult zien dat dat op verschillende voedingsbodems kan en in diverse omgevingen. In het klein op de vensterbank, of groots aangepakt in een schuur of kelder. En alles wat daar tussenin ligt.

Zelf eetbare paddenstoelen kweken is een welkome aanvulling voor elke tuinier. Het past perfect in een eetbare, natuurlijke tuin, permacultuur en voedselbos.

Gerelateerde titels

Auteurs

Magdalena Wurth

De afgestudeerde landbouwwetenschapper werd al op jonge leeftijd verliefd op de champignonteelt. Sinds 2015 runt ze samen met haar partner Moritz Wildenauer de champignontuin Waldviertel.
Door de jarenlange ervaring in de champignonteelt, meegegeven door haar vader Herbert Wurth, is de biologische champignonkwekerij een specialiteit in de regio. Maar dat niet alleen: met de duurzame, teelt van meer dan 12 soorten eetbare paddenstoelen en andere biologische zeldzaamheden levert hij ook een belangrijke bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit.


Moritz Wildenauer

Moritz Wildenauer is de uitvinder en het creatieve brein hoofd van de paddenstoelentuin Waldviertel. Hij plant, ontwerpt en organiseert de paddenstoelenprojecten. Mortiz is gediplomeerd timmerman en werd door zijn eerste kennismaking met de champignonteelt enthousiast en geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.