Oude granen, nieuw brood Bekijk groter

Oude granen, nieuw brood

9789062240500

Verkrijgbaar

Over de kunst van het brood bakken, de lange historie van granen en de rijkdom en eigenheid van oude granen. Met 55 broodrecepten. Voor thuisbakkers en professionelen. En voor iedereen die er meer over wil weten.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.
Extra Met foto's van Theo Jennissen

Meer informatie

Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen en met Nederlands graan willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.

In het boek staan 55 broodrecepten. De granen die de hoofdrol spelen: eenkoorn, emmer, rivet, spelt en gewone tarwe, als ook rogge en tritordeum. Het boek bevat ook recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, met bijvoorbeeld haver, gerst en boekweit.

Het boek is ook bestemd voor wie alles wil weten over de lange historie van granen en hoezeer de mens hiermee verbonden is. Je leest over elke aparte tarwesoort – van eenkoorn tot en met de gewone tarwe - over rogge en andere granen, en over pseudogranen. Over hoe oude granen verdwenen, hoe landrassen verdwenen. En hoe belangrijk het is om ze uit de vergetelheid te halen en om ze uit te zaaien. Dat zie je overal ter wereld gebeuren.

Tot slot lees je wat er specifiek is aan het telen van oude granen, hoe bijzonder het is dat we nog zoveel molens in ons land hebben, die hier meel van kunnen malen. Je ziet hoe uit de teelt van oude granen nieuwe verbanden voortvloeien tussen teler, molenaar, bakker en consument.

Gerelateerde titels

Auteurs

Ineke Berentschot


Noor Bas


Dion Heerkens


Persartikels

Bond Beter Leefmilieu (6/12/2022) - neemt dit boek op in zijn reeks 'boekentips voor een beter eindejaar' - lezen