Zaaien met toekomst Bekijk groter

Zaaien met toekomst

9789062240418

Verkrijgbaar

Het meeslepende en inspirerende verhaal van La Ferme du Bec Hellouin die uitgroeide tot een bloeiende permacultuur microtuinderij.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.
Extra met kleurenfoto's

Meer informatie

Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectievelijk jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur, microtuinderij wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.

In tien jaar tijd creëerden zij, al pionierend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INSEAD getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.

Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek. Een mix van boerenverstand, theorie en antropologie plus memoires en reisverhalen maken dit boek  Zaaien met toekomst tot een vlot leesbaar, meeslepend en inspirerend verhaal.

Oorspronkelijke titel: Permaculture. Guérir la terre, nourrir les hommes. Uit het Frans vertaald door Malika Cieremans

Gerelateerde titels

Auteurs

Charles en Perrine Hervé-Gruyer