Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij Bekijk groter

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

9789062240364

Verkrijgbaar

Een praktisch handboek voor biologische groentetelers die op een beperkt oppervlak een indrukwekkende oogst willen behalen.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken achter de schermen.

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij een praktisch handboek voor biologische groentetelers die op een beperkt oppervlak een indrukwekkende oogst willen behalen. In dit boek lees je hoe doorzettingsvermogen en lef vergezeld gaan van professionaliteit en efficiëntie.

Het zijn dan ook niet per se de beschreven technieken die dit boek zo bijzonder maken, maar de houding ten opzichte van productiviteit.  Fortier en zijn vrouw combineren de professionele aanpak en strakke organisatie van het bedrijf met humor, trots en goede communicatieve vaardigheden, waardoor de tuinderij een stevige schare supporters heeft in de omgeving.

Vertaling en Nederlandse bewerking Taco IJzerman

Auteurs

Jean-Martin Fortier

Jean-Martin Fortier en zijn vrouw Maude-Hélène Desroches zijn de oprichters van Les Jardin de la Grelinette. Deze internationaal bekende kleine tuinderij is beroemd om zijn hoge opbrengst en winstgevendheid door het gebruik van 'lowtech, high yield'-productiemethoden.
Als een toonaangevende ondernemer in intensieve biologische teeltsystemen heeft Jean-Martin meer dan 15 jaar ervaring in gemende biologische landbouw. Hij schreef artikelen in populaire bladen zoals Canadian Organic Grower, La Terre de Chez Nous en Growing for Market. Af en toe adviseert hij Johnny's Selected Seeds en Dubois Agrinovation bij de ontwikkeling van gereedschappen en tuinbouwuitrusting.