Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven Bekijk groter

Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

9789062240289

Verkrijgbaar

Ga vanuit de permacultuur, aangevuld met kennis uit de psychologie, communicatie en organisatiekunde, op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

“Er is een mooie toekomst voor ons mensen weggelegd, een manier van leven die niet vervuilt, ons kracht brengt en ons toelaat de beste versie van onszelf te zijn”, aldus Looby Macnamara. Maar hoe doen we dat, hier en nu? We worden allemaal met onze eigen uitdagingen geconfronteerd en hebben onze eigen beslissingen te nemen. Hoe nemen we die, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde?

Looby’s vertrekpunt is permacultuur. Ingegeven door de natuur en het ritme van de Aarde, baseert permacultuur zich op de zienswijze dat alles met elkaar samenhangt en schept het een denkkader waarmee we dergelijke holistische systemen kunnen weven.
Door deze permacultuurbril, aangevuld met kennis uit verschillende sociale disciplines als de psychologie, communicatie en organisatiekunde, bekijkt de auteur onze huidige sociale systemen en neemt ze ons mee op exploratie, op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal.

Met deze transdisciplinaire aanpak laat Looby Macnamara een origineel geluid horen om tot een wereld vol overvloed te komen. Een omslag van een samenleving vol concurrentie, angst, schaarste en zelfbehoud naar een wereld van samenwerking, begrip, overvloed en kracht.

Het is een inspirerend betoog en tegelijkertijd, met de vele oefeningen, biedt dit boek een spiegel om te reflecteren op je eigen proces in het avontuur op zoek naar een leven in overvloed.

Vertaling en Nederlandse bewerking Lien De Coster.

Auteurs

Looby Macnamara

Looby Macnamara is docent permacultuur sinds 2002 en maakt deel uit van het samenwerkingsverband Designed Visions. Ze geeft permacultuur ontwerp cursussen, lerarenopleidingen en cursussen rond zorg voor de mens. Dankzij haar opleiding in menswetenschappen bezit ze een rijkdom aan perspectieven om in har lesgeven en schrijven te verwerken. Haar passie voor creatieve onderwijsmethodes zet haar ertoe aan interactieve activiteiten en spelletje te ontwikkelen.
Ze reist geregeld naar Nepal om het Himalaya Permacultuurcentrum te ondersteunen en heeft een fairtradebedrijf dat biologische katoenen kleding en Nepalees handwerk importeert. Verder steunde ze de ontwikkeling en groei van permacultuur in Engeland via de Permaculture Association.