Volle oogst Bekijk groter

Volle oogst

Nieuwe waarden en voedselnetwerken

9789062240159

Verkrijgbaar

Dit boek portretteert nieuwe tuinderijen en boerenbedrijven, CSAs, zorgboerderijen, groentenabonnementen en voedselcoöperaties, biedt een meer theoretisch kader en gaat ook in op heel praktische zaken zoals land, inkomen, arbeid en organisatievormen.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Volle oogst het verhaal van creatieve tuinders, eigenzinnige boeren, coöperatieve ondernemers en initiatiefrijke burgers die nieuwe voedselketens succesvol neer hebben gezet. Het vertelt hun motivatie en hun aanpak. Zo divers als hun verhalen zijn, de gemene deler is een volle oogst. Een zinvolle oogst en een zinvol bestaan, waar de menselijke maat weer het ijkpunt is en de connectie met de natuur en gemeenschap wordt gezocht. Waar de reguliere voedselindustrie en landbouw de connectie met ecologische, sociale en economische waarden kwijt lijkt te zijn geraakt, worden deze hier weer herbenoemd en teruggebracht in de voedselketen.

Volle oogst portretteert nieuwe tuinderijen en nieuwe boerenbedrijven, CSA’s, zorgboerderijen, groentenabonnementen en voedselcoöperaties. Daarnaast wordt een meer theoretisch kader geschetst hoe deze zoektocht naar het juiste en het waardevolle inherent is aan onze menselijke natuur. Ook adresseert het boek heel praktische zaken zoals land, inkomen, arbeid en organisatievormen, wat kritische succesfactoren zijn om een onderneming te laten slagen. Volle oogst inspireert en informeert en verbindt hoofd, hart en handen om een nieuwe voedselketen vorm te geven.

Auteurs

Elisabeth Hense


Leonardo van den Berg


Maria van Boxtel