Wie de wereld nu echt voedt Bekijk groter

Wie de wereld nu echt voedt

9789062240180

Verkrijgbaar

Een haarscherpe analyse van de krachten die het voedselvraagstuk in hun macht houden. Een helder antwoord hoe we tot duurzame en veerkrachtige oplossing komen. Een krachtige oproep tot duurzame landbouw.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Wie de wereld nu echt voedt is een haarscherpe analyse van de krachten die het voedselvraagstuk in hun macht houden, alsook het heldere antwoord hoe we tot duurzame en veerkrachtige oplossing komen.

Het is een krachtige oproep tot duurzame landbouw. Duurzame landbouw vraagt om ecosystemen en biodiversiteit, waarmee we de bodem en bestuivers weer een kans geven. Het vraagt om een gezonde voedselbereiding van eerlijke ingrediënten en lokale initiatieven. Het vraagt om soevereiniteit waarbij de rijkdom van zaad en gewassen in handen van de bevolking blijft. En het vraagt om een nieuwe mindset, waarbij we principes van dominantie en exploitatie verruilen voor een principe van wederkerigheid – de Aarde voedt ons als wij haar voeden, de boer voedt de maatschappij als de maatschappij de boer voedt, en het zaad zal zich steeds weer vernieuwen als wij het zaad in haar eigen kracht laten.

Wie de wereld nu echt voedt is het eerste boek van Vandana Shiva dat in het Nederlands vertaald is en is een neerslag van 30 jaar onderzoek en ervaring. Wanneer we hand in hand met de wetten van de natuur samenwerken, zullen we de veerkracht van de mens en de natuur optimaal tot zijn recht laten komen.

Auteurs

Vandana Shiva

Vandana Shiva is onderzoeker, auteur en activiste. Van origine natuurwetenschapper, schakelde zij over naar milieupolitieke onderwerpen, waarbij zij zich toelegde op voeding, landbouw en genderissues. Shiva is auteur van meer dan twintig boeken, een invloedrijke activiste en veelgevraagde spreekster. In 1987 richtte zij Navdanya op, een organisatie in India voor vrede, harmonie, gerechtigheid en duurzaamheid, die uitgegroeid is tot een krachtige organisatie. Zij ontving meer dan twintig internationale onderscheidingen, waaronder John Lennon-Yoko Ono Grant for Peace (2008); The Sydney Peace Prize (2010); and the Calgary Peace Prize (Canada, 2011). In 1993 ontving zij de prestigieuze Right Livelihood Award.