Tuin smakelijk Bekijk groter

Tuin smakelijk

Praktische permacultuur op huis-, tuin- en keukenschaal

9789062245420

Verkrijgbaar

Een boek boordevol tips, kennis, gezond verstand en eigen tuinervaring om heel direct praktisch te tuinieren geveltuin, balkon, achtertuin, moestuin en een kleine eetbare bostuin.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Tuin smakelijk bevat ontelbare tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen. Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen. Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.

Het boek is opgebouwd uit drie delen:

  • tuinieren in potten,
  • moestuin met eenjarigen,
  • eetbare bostuin.

In het eerste deel, Moestuinieren in potten en bakken, gaat Vera in op de basis van potgrond, hoe je je eigen beste mix maakt, hoe je je potten (groot en klein) verzorgd en ze de beste kansen geeft en wat je kunt doen met een balkon of patio op het noorden, oosten, westen of zuiden. Ze geeft concrete voorbeelden hoe je goed je eigen salades, kruiden, eetbare bloemen, en kleine polycultuur in een pot of bak kunt telen.

Het tweede deel, een permacultuur moestuin, gaat in op welbekende eenjarigen - de meest bekende en geliefde moestuingroenten. Hoe je bij de inrichting van je tuin rekening houdt met vaste gegevens (soort grond, schaduw⁄zon), hoe je spitten kunt vermijden, etc. Ook laat Vera zien hoe je een zo groot mogelijke opbrengst kun realiseren en hoe je door slim te werk te gaan veel werk kunt besparen en veel kunt oogsten. Ook aandacht voor wisselteelt en polycultuur en het telen van zaden. Vervolgens mooie en duidelijke voorbeelden hoe ze verschillende tuinen heeft opgezet, passend bij verschillende situaties en wensen.

Het derde deel gaat over de bostuin, in feite een tuin met veel vaste planten, die jaarlijks weer hun oogst geven. Vol enthousiasme en onuitputtelijke kennis over de verschillende soorten en lagen in je tuin, blijft de inhoud praktisch en geschikt voor een kleine tuin. Gildes, geveltuin, bessenhaag, familietuin en andere tuinen en samenstellingen komen aan bod.

Auteurs

Vera Greutink

Al 15 jaar heeft Vera Greutink verschillende moes- en bostuinen opgezet en onderhouden. Vera geeft cursussen en lezingen, maakt tuinontwerpen en is een veelgevraagde artikelschrijfster en columniste voor een aantal tuiniertijdschriften – onder andere voor Groei & Bloei, Tuinseizoen, Fresh, Tuinen van Eden (Belgisch) en Permaculture Magazine (Engels). Haar blog wroeten.nl trekt maandelijks vele bezoekers.