Bodem in balans Bekijk groter

Bodem in balans

Gezonde planten in een gezonde tuin

9789062245369

Verkrijgbaar

6 strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. De auteur deelt van kennis en inzicht in de chemische, fysische en energetische samenhang van de bodem, geeft praktische recepten, kanttekeningen en ook persoonlijke aarzelingen.

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

In een natuurlijke tuin groeien de planten uitbundig, geven ze uitzonderlijk smaakvolle oogsten en houden plaagdieren van zich af. Als ze dat niet doen, is er waarschijnlijk iets mis met hun voeding, missen ze nuttige micro-organismen om mee samen te werken, of hebben ze een tekort aan de energie waarmee ze normaal gesproken hun optimale voedingsstoffendichtheid bereiken. Je helpt de planten dan door ‘bij de bodem te beginnen’.

Bodem in balans biedt zes strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. Dat begint met methoden als composteren, mulchen en het gebruik van compostthee, groenbemesters en polyculturen.

In een notendop wordt het bodemvoedselweb beschreven en komt bodemanalyse, zowel kwantitatief als kwalitatief, aan bod. Vervolgens behandelt de auteur uitgebreid verschillende voedingsstoffen, meststoffen, biostimulanten en micronutriënten. In het laatste deel voegt hij alles tot een plan van aanpak samen om je tuin kerngezond te maken.

Phil Nauta geeft blijk van kennis en inzicht in de chemische, fysische en energetische samenhang van de bodem. Hij geeft praktische recepten, kanttekeningen en ook persoonlijke aarzelingen. Zijn schrijfstijl is vlot, zijn tips zijn laagdrempelig en zijn benadering is holistisch. Daarmee is dit boek is een verrijking van de bodemliteratuur.

Gerelateerde titels

Auteurs

Phil Nauta

Phil Nauta (Canada) is tuinontwerper en -adviseur en grondlegger van de bedrijven Only Organic en The Organic Gardener’s Pantry. Via zijn populaire site SmilingGardener.com geeft hij adviezen om op ecologische wijze groente te verbouwen