Permacultuur in je moestuin Bekijk groter

Permacultuur in je moestuin

9789062245352

Verkrijgbaar

Het eerste permacultuur moestuinboek geschikt voor het Belgische en Nederlandse klimaat.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Het eerste permacultuur moestuinboek, geschikt voor het Belgische en Nederlandse klimaat. Een praktisch tuinierboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers, stap voor stap naar een moestuin geënt op permacultuur principes. Permacultuur in je moestuin behandelt veel soorten fruit, groentes en kruiden. Het boek wijst je de weg naar een veerkrachtige samenhang in je tuin: Hoe je slimme combinaties van planten maakt die elkaar versterken, hoe je nuttige insecten naar je tuin lokt en hoe je de bodem in een gezonde balans brengt. Permacultuur is gebaseerd op observatie van natuurlijke processen en hoe je met de natuur mee kunt werken en haar vóór je kunt laten werken. Het is een beproefde ecologische manier van tuinieren die steeds meer navolging vindt. Biodiversiteit is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Permacultuur is een uitstekende manier om slim en in ecologisch evenwicht te tuinieren.

Lucas Brouns en Maranke Spoor hebben Permacultuur in je moestuin vertaald en geschikt gemaakt voor de Nederlandse en Belgische context. Daarbij hebben ze dit boek op veel punten sterk bewerkt en geput uit hun eigen kennis over permacultuur. Zo is dit boek beter aangesloten op de Belgische en Nederlandse moestuinier, de situatie in onze achtertuinen, balkons en dakterrassen, volkstuinen en buurtmoestuinen.

Auteurs

Christopher Shein

Christopher Shein is sinds 1993 tuinier in Berkeley en Oakland. Vele buurtmoestuinen, schooltuinen, tuinderijen, achtertuinen en voedseltuinen voor daklozen heeft hij al helpen opzetten. Tevens geeft hij les in permacultuur op het Merritt College, waar hij aan de wieg van de veelgeprezen schoolboerderij stond. Shein werkt als ontwerper vanuit zijn bedrijfje Wildheart Gardens. Hij woont in Berkeley, samen met zijn vrouw Runa Basu, osteopaat, en hun dochters Gitanjali en Bija Sol.


Julie Thompson

Julie Thompson specialiseert als schrijfster in creatieve samenwerkingsprojecten. In elk verhaal wil ze de kern zo goed mogelijk naar voren brengen, of het nu een zakelijke website is of een boek over permacultuur en moestuinieren. Op deze manier heeft ze al met velerlei bedrijven gewerkt en aan verscheidene non-fictieboeken bijgedragen. Ook schrijft Thompson zelf boeken en scenario's. Julie Thompson woont in San Francisco met haar zonen Konrad en Evan.