Het bodemvoedselweb Bekijk groter

Het bodemvoedselweb

Alle kleine beestjes helpen

9789062245345

Verkrijgbaar

Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes. Leer tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt en kunstmest en chemicaliën overbodig maakt. Toegankelijk en zonder jargon geschreven.

Meer details

25,65 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijJan van Arkel
Jaar van uitgave2014
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's240p.
Extravolledig in kleur

Meer informatie

Slimme tuiniers weten dat de bodem alles behalve een dooie boel is. Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen. Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten. Door jargon te vermijden maken de auteurs de voordelen van zorg voor het bodemvoedselweb voor een groot publiek bereikbaar, van ecologisch tuiniers tot weekendtuiniers die simpelweg gezonde, weelderige planten willen zonder het gebruik van chemicaliën. Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten.

Vertaler Marc Siepman zet zich breed in als ambassadeur van het bodemleven. Hij geeft onder andere de veelbezochte cursus humisme over natuurlijke bodemvruchtbaarheid en schrijft en vertaalt artikelen.

Auteurs

Jeff Lowenfels

Jeff Lowenfels is lid van de Garden Writers of America, waar hij deel uitmaakt van de Hall of Fame. Hij schrijft wekelijkse columns, is advocaat en zakenman in Alaska en een vooraanstaand voorvechter van tuinieren met het bodemvoedselweb.


Wayne Lewis

Wayne Lewis tuiniert al zijn hele leven. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar in vele projecten samengewerkt met Jeff, inclusief de inmiddels nationale actie Plant a Row for the Hungry, waarmee tuiniers worden aangemoedigd een deel van hun oogst te doneren aan lokale goede doelen.