Het bodemvoedselweb Bekijk groter

Het bodemvoedselweb

Alle kleine beestjes helpen

9789062245345

Verkrijgbaar

Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes. Leer tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt en kunstmest en chemicaliën overbodig maakt. Toegankelijk en zonder jargon geschreven.

Meer details

25,65 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Slimme tuiniers weten dat de bodem alles behalve een dooie boel is. Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen. Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten. Door jargon te vermijden maken de auteurs de voordelen van zorg voor het bodemvoedselweb voor een groot publiek bereikbaar, van ecologisch tuiniers tot weekendtuiniers die simpelweg gezonde, weelderige planten willen zonder het gebruik van chemicaliën. Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten.

Vertaler Marc Siepman zet zich breed in als ambassadeur van het bodemleven. Hij geeft onder andere de veelbezochte cursus humisme over natuurlijke bodemvruchtbaarheid en schrijft en vertaalt artikelen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Jeff Lowenfels

Jeff Lowenfels is een zeer gerespecteerde en bekroonde tuin-auteur, geeft lezingen en schrijft blogs. Mede dankzij zijn boeken is Jeff in de VS leidend in de duurzame tuin- en landbouwwereld geworden. Het populaire Bodemvoedselweb, dat hij schreef met co-auteur Wayne Lewis, werd in 2014 in het Nederlands gepubliceerd, met een herdruk in 2018. Met het boek Mycorrhizae komt er nu ook in het Nederlands een vervolg aan de rijke bodemkennis waarover Lowenfels beschikt.


Wayne Lewis

Wayne Lewis tuiniert al zijn hele leven. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar in vele projecten samengewerkt met Jeff, inclusief de inmiddels nationale actie Plant a Row for the Hungry, waarmee tuiniers worden aangemoedigd een deel van hun oogst te doneren aan lokale goede doelen.