Kleinschaligheid als alternatief Bekijk groter

Kleinschaligheid als alternatief

Nieuwe Meentes in een nieuwe economie

9789062245321

Verkrijgbaar

Geef zelf een nieuwe economie vorm en koppel je los van multinationals op het gebied van landbouw, voeding, geld, energie, bouw... Gebaseerd op tien jaar ervaring in Hof van Twello.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Voorwoord Hans Achterhuis

Hoe kun je zelf een 'Nieuwe Economie' vorm geven? Dit boek legt uit wat je kunt doen aan de hand van tien jaar ervaring op Hof van Twello, een publieksgericht landbouwbedrijf in de buurt van Deventer. Je leert kleinschaligheid rendabel te maken, want lokaal gerichte kleinschaligheid is de enige echte bijl aan de wortel van het systeem.

Hof van Twello kiest voor de meente. Meentes waren vroeger gemeenschappelijk gebruikte stukken grond. Het gebruik ervan werd 'betaald' met het onderhoud van de sloten, wegen en houtwallen. Je kreeg wat, maar je moest er wél wat voor doen! Deze ijzersterke win-win-beheervorm past Hof van Twello toe op haar grond, maar ook op zaken zoals landschap, kennis, gezondheid, voeding, bouw en financiering. Daarmee brengt ze de leus Reclaiming the Commons! van de anti-globaliseringsbeweging in praktijk.

Koppel jezelf met Nieuwe Meentes los van de multinationals op het gebied van landbouw, voeding, geld, verzekeringen, energie en bouw. We kunnen heel veel zelf, maar we moeten er wel echt voor kiezen. Dat is de boodschap van dit boek.

Auteurs

Gert Jan Jansen

Gert Jan Jansen studeerde tuinbouw, tropische plantenteelt en wijsbegeerte. Hij gaf ruim dertig jaar leiding aan bedrijven en instellingen gericht op de integratie van sociale, ecologische en commerciële doelstellingen. Samen met Laurette van Slobbe leidt hij Hof van Twello.