Welvaart zonder groei Bekijk groter

Welvaart zonder groei

Economie voor een eindige planeet

Verkrijgbaar

Een nieuw economisch model dat ecologische investeringen en een groene diensteneconomie centraal stelt.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijJan van Arkel
Jaar van uitgave2010
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's280p.

Meer informatie

Onze samenleving zit vast in een dilemma. We hebben enerzijds economische groei nodig om onze sociale zekerheid veilig te stellen. Anderzijds vragen we nu al meer van onze aarde dan ze kan dragen.

Dit dilemma vormt het vertrekpunt van het boek Prosperity without Growth van de Britse professor Tim Jackson. Zijn zoektocht naar het verzoenen van ons verlangen naar een goed leven met de beperkingen van een eindige planeet, levert niet enkel een boeiende vraagstelling op. Jackson geeft ook aan hoe we er uit geraken. Hij schotelt ons een nieuw economisch model voor dat ecologische investeringen en een groene diensteneconomie centraal stelt.

Auteurs

Tim Jackson

Tim Jackson is hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Surrey en directeur van de Research Group on Lifestyles, Values and Environment (resolve) aldaar. Sinds 2004 was hij Economics Commissioner van de Sustainable Development Commission (SDC), het onafhankelijke adviesorgaan van de regering van het Verenigd Koninkrijk. Tim Jackson was als zodanig de auteur van het opzienbarende SDC-rapport Prosperity without Growth?, dat nu is omgewerkt en uitgebreid tot het boek Welvaart zonder groei. Tim Jackson adviseert regeringen, de VN, EU, Wereldbank en OESO. Naast zijn academische werk is Tim Jackson een prijswinnende toneelschrijver met talrijke radiostukken voor de BBC op zijn naam.