De laatste generatie Bekijk groter

De laatste generatie

Hoe de natuur wraak neemt voor het broeikaseffect

9789062244898

Verkrijgbaar

De aarde glijdt de braadpan in, maar wij kunnen het nog niet echt geloven. Een uitleg die leest als een detective.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2009, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 384p.

Meer informatie

De aarde glijdt de braadpan in, maar wij kunnen het nog niet echt geloven. Een uitleg die leest als een detective.

Dertien duizend jaar lang had de mensheid plezier van een stabiel en betrouwbaar klimaat. Onze generatie is de laatste die dat voorrecht geniet. In het verleden veranderde ons klimaat in één ruk van polair naar tropisch. En dat gebeurt zo weer. Vergeet het beeld van een zielig milieu dat het slachtoffer is van onze vervuiling. Het is precies omgekeerd. De natuur is een vindingrijk wild beest dat gemakkelijk driftig wordt. We zijn over de schreef gegaan met het te tarten. Nu begint het van zich af te bijten.

"Het boek van Pearce overziet op superbe wijze het bewijsmateriaal dat aantoont dat we het klimaat veranderen. Zijn verslag is pakkend, helder en evenwichtig. Pearce geeft aandacht aan de zekerheid dat 'de ingeslagen weg een fundamenteel andere planeet zal opleveren' èn aan de onzekerheden op het punt van details (zoals de tijdschaal). Dit is een indrukwekkend boek over de belangrijkste gebeurtenis in de menselijke geschiedenis. Lees het." - Professor Lord May, Oxford University

Vertaling Jos den Bekker i.s.m. Maurits Groen Milieu & Communicatie

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Fred Pearce

Fred Pearce is medewerker van de New Scientist en grote Engelse kranten (Independent, Guardian, Times HES). Hij schreef dertien boeken en was Engelse milieujournalist van het jaar in 2001.