Vrij spel voor natuur en kinderen Bekijk groter

Vrij spel voor natuur en kinderen

9789062244706

Verkrijgbaar

Een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden van succesvolle, uitdagende speelplekken voor kinderen. Een kleurrijk palet van praktijkideeën, met bovendien pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en heel veel adressen en websites.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 252p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Huttenbouwers, broodjesbakkers, jagers, kunstenaars... zo veel kinderen, zo gevarieerd is hun buitenspel.

Hoe zien succesvolle, uitdagende speelplekken er uit?
Uit wat voor leerplekken met zinneprikkelende natuur zijn kinderen niet weg te slaan? Bestaan zulke plekken nog?
Ja, ze zijn er, op onverwachte plaatsen, ook in de stad. En iedereen met creativiteit en doorzettingsvermogen kan zelf zo'n spannend landschap realiseren.
Dit boek is een ontdekkingsreis naar allerlei fantastische voorbeelden in binnen- en buitenland, een kleurrijk palet van ideeën voor een geslaagde praktijk. Het geeft bovendien pedagogische argumenten, een stappenplan, tips en heel veel adressen en websites.

Laat je inspireren door geslaagde voorbeelden bij scholen, op speelterreinen en onlandjes, in tuinen en speeldernissen, op recreatieterreinen en in de ruige natuur. Richt je eigen tuin natuur- en kindvriendelijk in. Haal het paradijs onder het schoolplein vandaan. Start een actie voor lokkend wild groen in je Vinexwijk. En je krijgt kwaliteitsuren in de frisse lucht puur genieten.

Gerelateerde titels

Auteurs

Willy Leufgen

Willy Leufgen is een kwart eeuw actief met speelse en natuurrijke tuinen. Samen met Marianne van Lier is hij de initiatiefnemers van Oase, Wilde Weelde en het netwerk Springzaad. Zij ontvingen de Heimans en Thijsse Prijs 2006.


Marianne van Lier

Marianne van Lier is een kwart eeuw actief met speelse en natuurrijke tuinen. Samen met Willy Leufgen is ze de initiatiefnemer van Oase, Wilde Weelde en het netwerk Springzaad. Zij ontvingen de Heimans en Thijsse Prijs 2006.