Eenzaamheid Bekijk groter

Eenzaamheid

Ontmoetingen met ouderen

Verkrijgbaar

Dit boek helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar ouderen behoefte aan hebben en biedt aanknopingspunten om hen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

In onze samenleving neem het aantal ouderen toe. Het  aantal mensen dat zich eenzaam voelt zal hierdoor ook stijgen. De uitgave Eenzaamheid helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar ouderen behoefte aan hebben en biedt aanknopingspunten om hen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid. Ontmoetingen spelen daarbij een cruciale rol.

De auteurs belichten de theoretische kaders achter eenzaamheid. Ze gaan in op vragen als: wat is eenzaamheid, wanneer spreken we van sociaal isolement en welke gebeurtenissen in het leven van ouderen versterken gevoelens van eenzaamheid? Duidelijk wordt dat de thematiek complex is en dat zorgvuldig bepaald moet worden wat de juiste interventies zijn om eenzaamheid te verminderen.

De auteurs geven voorbeelden van mogelijke interventies. Verder zijn instrumenten en praktische tips opgenomen en worden de lezers in opdrachten uitgedaagd zelf met het onderwerp aan de slag te gaan. Ieder hoofdstuk bevat citaten van ouderen en wordt afgesloten met reflectievragen. Hierdoor worden de lezers geholpen grip te krijgen op de betekenis van eenzaamheid, voor ouderen zelf en voor hen als zorgprofessional.

Dit boek is bedoeld voor studenten en professionals die in het werkveld te maken krijgen met ouderen en de problematiek van eenzaamheid moeten herkennen.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Kitty Martens

Drs. Kitty Martens is verplegingswetenschapper  en lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.


Deidre Beneken genaamd Kolmer

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is opvoedingsfilosoof en lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool.