Zie je BIG PICTURE (hardcover) Bekijk groter

Zie je BIG PICTURE (hardcover)

Transformeer succesvol!

9789085602101

Verkrijgbaar

Hoe beweeg je mee met verandering zonder jezelf te verliezen? Dit boek geeft je de regie in handen voor een succesvolle transformatie, van jezelf en je werkomgeving. Met veel instrumenten, tips en sprekende voorbeelden. Om meteen aan de slag te gaan.

Meer details

34,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 152p.

Meer informatie

De veelheid en snelheid van opeenvolgende ontwikkelingen in de huidige wereld, geeft sterk behoefte aan een kompas of instrumenten om overeind te blijven en succesvol met de tijd mee te kunnen gaan. Deze dynamische werkelijkheid waarin verandering de enige constante lijkt daagt elke professional en leider uit zich daartoe te verhouden.

Voor welke verandering sta je en hoe doe je dat, meebewegen zonder jezelf te verliezen? Of veel beter en leuker: hoe kun je de continue stroom van vernieuwingen als golf benutten voor je eigen ontwikkeling en zelfverwezenlijking! Het antwoord is verrassend eenvoudiger en dichterbij dan je denkt. De crux zit niet in de eisen van de tijd maar in de uniciteit van jouw eigen verhaal en potentieel. Krachtig bewegen vanuit balans met jezelf!

De verhouding tussen natuurlijk en aangeleerd gedrag, samen met de mate waarin je in balans bent met jezelf is  en met, bepaalt in hoeverre je in staat bent je op een natuurlijke en moeiteloze wijze te verhouden tot de steeds veranderende context. Dit boek geeft jou de regie in handen voor een succesvolle transformatie. Zowel voor jezelf als voor je werkomgeving.

De BIG PICTURE is het geheel en de samenhang tussen identiteit, inzicht en initiatief dat je laat zien hoe dynamiek en evenwichtsdimensies van invloed zijn op de wijze waarop jij je verhoudt tot de zichtbare omgeving waarin je leeft, werkt en interacteert. Met de BIG PICTURE doorzie je de context en ontdek je hoe je vanuit je unieke identiteit inzicht krijgt in voor jou passende keuzes en acties. Voorzien van veel instrumenten, praktische tips, visualisaties en sprekende voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan.

Dit boek is geschreven voor elke eigentijdse professional die eigenaar wil zijn van zijn of haar eigen transformatieproces en voor elke toekomstgerichte leider die medewerkers daarin wil begrijpen en faciliteren.

Gerelateerde titels

Auteurs

Chris Boven

Chris Boven is als bestuurskundige ruim 25 jaar werkzaam op boardroom niveau. In zijn werk voor leiders, high-professionals en teams richt hij zich op drijfveren, gedrag en performance, altijd context gerelateerd. Met begeleiding en bemensing helpt hij natuurlijke vermogens te benutten, door potentieel inzichtelijk te maken, van belemmeringen te ontdoen, en passend in te zetten in de context van functie en uitdagingen. Daarnaast ondersteunt en adviseert hij directie, bestuurders en toezichthouders op aspecten van rolvastheid, teamperformance en persoonlijke ontwikkeling. Chris is certified professional, coach en een expert in de toepassing van de Me.-scan en de Odc; een wereldwijd innovatieve persoonlijke profielmeting die hij inzet als instrument voor analyse, coaching en ontwikkeling van individuen en teams. 


Hubèrt de Groot

Hubèrt de Groot is visual facilitator en heeft jarenlange ervaring in organisatie-ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Zijn passie voor visueel doen en denken combineert hij de laatste jaren met zijn werkervaring en expertise. Zo heeft hij ook de visuals en het model in het boek gecreëerd.
Hubèrt is zelfstandige en helpt organisaties in de rollen van voorzitter, facilitator, trainer, insights facilitator en coach. Levert zijn bijdrage aan complexe veranderingen, krachtige meetings, top teams en persoonlijk leiderschap. Ook legt hij live meetings visueel (getekend) vast op de Big Picture van enkele meters.


Harry Woldendorp

Harry Woldendorp (1955) is strategisch adviseur en richt zich op nieuwe vormen van samenwerking in zorg en welzijn. Zo is hij medeoprichter van het PlatformVmZ en CuraeVitel Balie die de ouderenzorg innoveren met behulp van platformtechnologie.


Van dezelfde auteur:

Thomas Woldendorp

Thomas Woldendorp (1992) studeert commerciële economie aan de Hanze Hogeschool en is ondernemer. Met zijn bedrijf Zorgplaatsplus brengt hij studenten in contact met ouderenzorg. Ook is hij betrokken bij platformVmZ. Met dit boek hoopt hij een bijdrage te leveren aan de loopbaankeuzes van professionals van zijn eigen leeftijd.