Inleiding risicomanagement Bekijk groter

Inleiding risicomanagement

Verkrijgbaar

Dit boek biedt studenten en professionals een grondige inleiding tot het risicomanagement, met geschiedenis, basisbegrippen, raamwerken en risicomanagementprocessen. Met online extra studiemateriaal en docentenmateriaal op aanvraag.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 150p.

Meer informatie

De wereld is meer dan in het verleden aan veranderingen onderhevig. Vooral het tempo van de veranderingen en daarmee de potentiële risico’s vormen een belangrijk element hierbij. Organisaties moeten goed kunnen inspelen op deze risico’s. Inleiding risicomanagement beschrijft op een toegankelijke manier de basisprincipes van risicomanagement. Door de diverse stappen van het risicomanagementproces te doorlopen, worden studenten zich bewust van de risico’s waaraan organisaties blootgesteld worden, om vervolgens verantwoorde keuzes te maken bij de mogelijke beheersing van de risico’s.

Hoofdstuk 1 beschrijft de geschiedenis rondom de begrippen risico en risicomanagement.
Hoofdstuk 2 gaat in op enkele basisbegrippen die van toepassing zijn voor het vakgebied risicomanagement.
In hoofdstuk 3 worden deze begrippen gekoppeld aan diverse risicomanagementraamwerken en uiteindelijk aan het risicomanagementproces.
De diverse specifieke onderdelen van het risicomanagementproces worden in de daaropvolgende hoofdstukken 4 tot en met 8 uitgebreid behandeld vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit een begrippentrainer en een casusopdracht. Voor docenten die het boek verplicht voorschrijven is er op aanvraag docentenmateriaal beschikbaar in de vorm van powerpoints.

Voor veel verschillende studierichtingen in het hoger onderwijs geldt dat risicomanagement van belang is. Denk aan opleidingen als Accountancy, Bedrijfskunde, Business Studies, Finance & Control, Facility management en Integrale veiligheidskunde. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen deze vakgebieden.

Gerelateerde titels

Auteurs

Dennis van der Waal

Dennis van der Waal is senior lecturer Risicomanagement en Gedragseconomie bij de opleiding Finance & Control en bij de minor Risicomanagement & Gedrag aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast verzorgt hij diverse gastcolleges bij andere opleidingen van Hogeschool Rotterdam en externe gastcolleges.