Handboek Conflictmanagement Bekijk groter

Handboek Conflictmanagement

Verkrijgbaar

Een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten, dat zich ook in de praktijk vele malen bewezen heeft. Onmisbaar voor professionals zoals conflictloodsen, coaches, mediators.

Meer details

92,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 528p.

Meer informatie

In tijden van grote veranderingen moeten organisaties om kunnen gaan met spanningen, wrijvingen en tegenstellingen. Directie en management moeten daarom beschikken over fundamentele kennis en vaardigheden van conflictoplossing. Friedrich Glasls degelijke handboek schetst een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten, dat zich ook in de praktijk vele malen bewezen heeft. Dit is zonder twijfel een van de beste boeken over dit onderwerp. De uitvoerige en systematische opzet van dit werk maakt het onmisbaar voor professionals die met conflicten in hun beroep moeten omgaan: conflictloodsen, coaches, mediators.

Met onder meer kennis en informatie over:

 • Conflictdiagnose
 • Sociale conflicten
 • Typologie
 • Escalatie
 • Strategieën bij conflictmanagement
 • Interventies en modellen
 • Fasen bij escalatie

De mening van vakgenoten over Conflictmanagement:

'Het handboek van Friedrich Glasl is niet alleen het wetenschappelijk standaardboek over conflictmanagement, maar is ook voor de praktijk van mediators, coaches en andere conflictadviseurs een onontbeerlijk instrument geworden. Wie als leek of deskundige iets wil weten over typologie, dynamiek en systematiek van conflicten en over conflictinterventie kan niet om 'Glasl' heen. Afgezien van het feit dat het als leerboek onmisbaar is, heeft het zich ook in de praktijk als een betrouwbare metgezel bewezen; een van de weinige boeken die ik steeds weer ter hand neem om nieuwe inzichten op te doen.' - Prof. dr. mr. Thomas Trenczek, MA, erkend mediator/trainer (BMWA), Hannover

'Het is werkelijk een briljant boek – ik ken geen ander werk dat dit gebied zo grondig en indrukwekkend bestrijkt.' - Prof. dr. Daniel Jones, Universiteit van Cardiff, VK

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Friedrich Glasl

Friedrich Glasl. Consultant en trainer voor organisatie-ontwikkeling, mediator en opleider in Mediation en conflictmanagement. Studeerde politieke wetenschappen, psychologie en filosofie. Werkte in de periode 1966-1985 in Nederland als senior consultant van het NPI- Instituut voor Organisatieontwikkeling. Promoveerde in 1967 op conflictbeheersing in de internationale politiek en vervolgens in 1983 de habilitatie in Organisatiewetenschappen en Conflict Studies aan de Universiteit van Wuppertal, docent aan universiteiten in Oostenrijk, Armenië, Duitsland, Engeland, Finland, Georgië, Nederland, Rusland, Zwitserland en Zuid-Afrika.
In 1984 was Glasl de mede-oprichter van Trigon Development Consulting en woont hij sinds 1985 in Oostenrijk (Salzburg). Glasl is auteur van circa 150 publicaties over organisatieontwikkeling en conflictbeheersing en is mede bekend om de door hem ontworpen Escalatieladder.

Zijn huidige focus ligt op:

 • Coaching van het topmanagement van profit en non-profit organisaties
 • Ontwerp, het beheer en de uitvoering van curricula voor organisatieontwikkeling en bemiddeling
 • Bemiddeling en conflictbeheersing binnen en tussen organisaties
 • Ontwerp en ondersteuning van vredesprocessen in door conflict getroffen regio's
 • Productie van educatieve films voor Mediation