kleinGROOT Bekijk groter

kleinGROOT

De overtuigingskracht van het detail

9789057124143

Verkrijgbaar

De nieuwste inzichten uit de psychologie van het beïnvloeden. Van de auteurs van de bestseller Overtuigingskracht

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Van de auteurs van de bestseller Overtuigingskracht

Hoe kun je je voordeel doen met je eigen en andermans fouten?
Is het slim om bij onderhandelingen het eerste bod te doen?
Moet je altijd het beste voor het laatst bewaren?

Elke dag moet je wel iemand overtuigen: je baas, als je steun nodig hebt voor een idee; een collega, als je hulp wilt bij een project; een klant, als je iets te verkopen hebt; je echtgenoot, als het vuilnis moet worden buitengezet; je kinderen, als het tijd wordt voor hun huiswerk.

Wie je ook waartoe wilt overhalen, de vraag is: welke kleine verandering in je benadering of verzoek zorgt voor een groot effect? Steve Martin, Noah Goldstein en Robert Cialdini, drie zwaargewichten uit de wetenschap en praktijk van het overtuigen, noemen dit soort doorslaggevende veranderingen een kleinGROOT.
Dit boek bevat de nieuwste inzichten uit de psychologie van het beïnvloeden. Daarbij is het thema van kleine veranderingen die grote effecten hebben nieuw. Voor het eerst bekijken we hoe we anderen (op een volstrekt ethische manier) kunnen beïnvloeden en overtuigen door ons uitsluitend te richten op de kleinste veranderingen die het meeste effect zullen hebben.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Noah Goldstein

Dr. Noah Goldstein is verbonden aan de afdeling Management en Organisatie, Psychologie en Geneeskunde van de ucla Anderson School of Management. Daarvoor was hij docent bij de Booth School of Business van de universiteit van Chicago. Dr. Goldstein werd onderscheiden voor zijn uitstekende onderwijs en onderzoek. Zijn onderzoek naar overtuigen en beïnvloeding is gepubliceerd in verschillende vooraanstaande businesstijdschriften. Goldsteins werk op het gebied van overtuigen heeft in 2009 in de ‘Lijst van Baanbrekende Ideeën’ van de Harvard Business Review gestaan en er wordt regelmatig aandacht aan besteed door New York Times en Wall Street Journal. Naast zijn activiteiten als keynotespreker en adviseur heeft Noah Goldstein ook deel uitgemaakt van de  wetenschappelijke adviesraad van twee bedrijven uit de Fortune Global 500.
Hij woont in Santa Monica, Californië.


Van dezelfde auteur:

Steve Martin

Steve J. Martin schreef boeken en business-columns en is directeur van de Britse vestiging van influence at work. Zijn werk op het gebied van de toepassing van gedragswetenschappelijke kennis in het bedrijfsleven en de publieke sector trok de aandacht van media als bbc-radio en tv, msnbc, London Times, New York Times, Los Angeles Times, Wired en Harvard Business Review. Zijn maandelijkse business-columns worden door ruim 2,5 miljoen mensen gelezen.
Als spreker en consultant heeft Steve cliënten over de hele wereld. Hij is gastdocent bij de executive opleidingsprograma’s van de London Business School, de Cass Business School in Londen en de Judge Business School van de universiteit van Cambridge.
Hij woont in Londen.


Van dezelfde auteur:

Robert B. Cialdini

Dr. Robert Cialdini heeft zijn hele wetenschappelijke carrière gewijd aan onderzoek naar beïnvloeding en is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van overtuiging, instemming en onderhandeling. Op dit moment is Cialdini emeritus Regent’s professor Psychologie en Marketing aan Arizona State University. Hij heeft een aantal bestsellers geschreven en zijn baanbrekende onderzoek is gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Zowel zijn boeken als zijn onderzoek worden wereldwijd besproken op radio en tv, en in de landelijke en zakelijke pers.
Dr. Cialdini is bestuursvoorzitter van influence at work, een bedrijf dat wereldwijd actief is en sprekers levert, trainingen verzorgt en opleidt tot gecertifi ceerd trainer. Op het gebied van beïnvloeding en overtuiging is hij de meest geciteerde levende sociaal-psycholoog.
Hij woont in Phoenix, Arizona.