De weg naar excellent leiderschap Bekijk groter

De weg naar excellent leiderschap

9789462720589

Verkrijgbaar

Kijk af bij de beste leiders van Nederland. Boordevol praktische handvatten om unieke prestaties te leveren. Handige checklist waarmee je direct aan de slag kunt in jouw situatie.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2016
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's180p.

Meer informatie

Als leidinggevende komt er veel op je af. De wereld is in verandering, de organisatie waar je werkt ook. Banen staan op de tocht en tegelijkertijd moet er flink vernieuwd worden om de concurrentie voor te blijven. De top van de organisatie verwacht van je dat je resultaten behaalt met je team. Teamleden vragen sturing, deadlines komen op je af. Je bent strateeg, beslisser, inspirator, planner en praatpaal tegelijk. Hoe haal je dan ook nog eens het maximale uit je team?

Tijdens de vele workshops en leiderschapstrajecten die Anja Hilgers en Charlotte Staats verzorgden, stelden zij de deelnemers de vraag: "Wie was voor jou ooit een inspirerende leidinggevende? Iemand bij wie jij meer presteerde dan je zelf voor mogelijk hield?" Zij kregen zulke bijzondere verhalen te horen dat zij besloten deze leiders op te zoeken en te interviewen. Wat doen deze personen anders dan andere leidinggevenden?
Hoe gaan zij om met de dilemma’s waarmee we allemaal worstelen? Hoe zien zij het potentieel in anderen? En hoe motiveren zij medewerkers om excellent te presteren?

In hun zoektocht ontdekten de auteurs dat excellente leidinggevenden zich onderscheiden op vijf thema’s. Zij:
- starten met een stevige basis,
- benutten verschillen,
- creëren echte betrokkenheid,
- stimuleren eigenaarschap en,
- focussen op teamresultaat.

Deze thema’s worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. Dit boek houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je je medewerkers kunt laten schitteren en daarmee het resultaat van je organisatie vergroot.

"Dit boek laat zien wat maakt dat mensen je willen volgen. Het biedt daarmee inspiratiepunten voor nieuwe leiders." - Ingrid de Graaf, Raad van Bestuur Delta Lloyd

"Excellente leiders verbinden mensen vanuit bezieling, verspreiden betrokkenheid en durven van gebaande paden af te wijken. Van deze leiders kunnen we er niet genoeg hebben." - Jitske Kramer, bestsellerauteur van o.a. ‘Deep Democracy’ en ‘De Corporate Tribe’

"In dit boek vind je bruikbare theorie en inspirerende praktijkervaringen van anderen. Maar wat de auteurs vooral doen, door de aanstekelijke manier waarop ze hun eigen nieuwsgierige zoektocht laten doorklinken, is je zelf aan het denken zetten." - Saskia Tjepkema, Kessels & Smit, The Learning Company

Auteurs

Anja Hilgers

Anja Hilgers werkt als adviseur en trainer vanuit haar bureau Hilgers Consultancy-Partner in Leren & Ontwikkelen en richt zich op het versterken van de performance van medewerkers, leidinggevenden en teams. Zij begeleidt leiderschapstrajecten en talentprogramma's binnen profit en non-profit organisaties.


Van dezelfde auteur:

Charlotte Staats

Charlotte Staats is een ervaren leiderschapstrainer en programmaleider van het Ambtelijk Professionaliteits Programma voor de topambtenaren van Nederland.