Wow, wat een verschil! Bekijk groter

Wow, wat een verschil!

Diversiteit werkt

9789058718792

Verkrijgbaar

Inspiratie voor het bereiken van een inclusieve cultuur in bedrijf en organisatie, een combinatie van eigenheid en gezamenlijkheid. Een dergelijke diversiteit leidt tot betere bedrijfsresultaten en tevreden medewerkers.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2014
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's176p.

Meer informatie

In succesvolle organisaties doet iedereen gelijkwaardig mee. Er is een balans gevonden tussen het stimuleren van de authenticiteit en talenten van de groepsleden enerzijds en het creëren van een mores en procedures waaraan de leden zich aanpassen anderzijds. Deze combinatie van eigenheid en gezamenlijkheid levert een 'inclusieve cultuur' op, een cultuur waarin mensen zich scharen achter een gemeenschappelijk doel maar waarbij ze tegelijkertijd zichzelf kunnen zijn en hun eigen talenten tot hun recht kunnen laten komen. Dat is niet alleen fijn voor de mensen zelf maar zeker ook voor de organisatie die zo het beste uit de medewerkers haalt. Onderzoek wijst bovendien uit dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt. Alle reden dus om te streven naar zo’n open werkcultuur waarin verschillen er niet alleen mogen zijn maar zelfs omarmd worden.

Wow! geeft inspiratie om zo’n cultuur te bereiken. Je krijgt inzichten en tips om unieke talenten beter te benutten, het wij/zij -denken te verminderen, de diversiteit te vergroten en daadkrachtig met co-creatie aan de slag te gaan.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jitske Kramer

Jitske Kramer is een expert op het gebied van diversiteit en verandering. Als coach/consultant/facilitator is zij gespecialiseerd in het werken in een internationale en cultureel diverse omgeving. Aandachtsgebieden hierbij zijn: teamwork, (global) leiderschap en cultuurveranderingen. Vanuit haar achtergrond als cultureel antropoloog faciliteert zij vele managers, expats en multiculturele teams.