Antwerpen-Centraal Bekijk groter

Antwerpen-Centraal

De spoorwegkathedraal die per ongeluk bleef staan

9789462674066

Reprinting

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

In dit boek neemt stadsgids Raf Vandecasteele u mee doorheen een woelige geschiedenis van station Antwerpen-Centraal en biedt hij u een andere kijk op het station dan gebruikelijk.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

‘Het heeft meer weg van een paleis dan van een vervoersknooppunt.’ ‘De schoonheid is zo uniek dat zelfs experts moeite hebben er een architecturale stijl op te plakken.’ ‘Als je de inkomhal binnenstapt, overstijg je het profane.’ Het zijn maar enkele van de vele internationale lofbetuigingen voor de 120 jaar jonge spoorkathedraal van Antwerpen. En te denken dat de Middenstatie in de jaren 1980 ei zo na tegen de vlakte was gegaan. In dit boek neemt stadsgids Raf Vandecasteele u mee doorheen een woelige geschiedenis. Het is een andere kijk op het station dan gebruikelijk. Neem nu de vraag: wie bouwde het? In alle boeken staat de naam van Louis Delacenserie. Hij was inderdaad de architect. Maar wie sleepte het marmer aan? En van waar? Een historie van stadswallen, Leopold II, Congo, een uit de zoo ontsnapte tijger, Wannes Van de Velde, openhartoperaties, valiezen vol dromen en de Kievitwijk.

Klik hier voor de uitgebreide literatuurlijst

Downloaden

Auteurs

Raf Vandecasteele

Raf Vandecasteele is stadsgids in Antwerpen.


Persartikels

Gazet van Antwerpen (19/11/2022) - "De spoorwegkathedraal die “per toeval bleef staan”: stadsgids ontleedt geschiedenis Antwerpen-Centraal" - Karin Vanheusden interviewde de auteur - lezen