Gedane zaken Bekijk groter

Gedane zaken

Hink-stap door de Vlaamse pers

9789462674035

Verkrijgbaar

Over de zeventien (!) kranten- en weekbladen waar Karel Anthierens journalist, redactiechef, hoofdredacteur of algemeen directeur was. Een parelsnoer van korte herinneringen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Als er een Oscar voor oudste debutant bestond, dan was Karel Anthierens (°1935) een sterke kandidaat. Kranten en weekbladen maakte hij nochtans bij de vleet. Eerst als kind aan de keukentafel – broer Johan zorgde voor de tekeningen – later als zwerfkei in de Vlaamse journalistiek. Gedane zaken gaat, hoe kan het anders, over de zeventien (!) kranten- en weekbladen waar hij journalist, redactiechef, hoofdredacteur of algemeen directeur was. Het is een parelsnoer van korte herinneringen waarin zijn broers, overijverige zetters van Knack, Willy Courteaux, Robbedoes, koning Boudewijn en vele anderen een bijrol spelen. In zijn voorwoord bestickert Herman Brusselmans het als ‘een proza dat zowel lichte melancholie, milde nostalgie, hoopvolle blikken op de telkens terugkerende toekomst, leuke herinneringen, kleine mislukkingen en talloze anekdotes bevat, allemaal overgoten met een vorm van humor die je bijna kareliaans zou kunnen noemen. Het kan niet anders of u zult zich met dit boek bijzonder vermaken.’

Met een voorwoord van Herman Brusselmans.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Karel Anthierens

Karel Anthierens was veertig jaar journalist, redactiechef, hoofdredacteur, algemeen directeur, van De Periscoop (1957) tot Brussel Deze Week (1997).