Een nieuw hoofdstuk Bekijk groter

Een nieuw hoofdstuk

9789462673724

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dak- en thuisloze jongeren die bij vzw Homie in de Hasseltse Bonneuxwijk bed, bad, brood en begeleiding vinden, delen hun ervaringen. Een verhaal vanuit de praktijk voor beleidsmakers, professionals én burgers.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.
Verwachte verschijningsdatum maart 2022

Meer informatie

Op het einde van een doodlopende straat in de Hasseltse Bonneuxwijk staat een caravan. Sinds de zomer van 2019 biedt vzw Homie hier dak- en thuisloze jongeren tussen de achttien en vijfentwintig jaar bed, bad, brood en begeleiding. Omdat de caravan al snel niet meer volstond, kwam daar een klein netwerk van gezinnen verspreid over Limburg bij. In nood en crisis zorgen ze voor korte opvang in hun eigen huis. Het eerste jaar wilde het Limburgs burgerinitiatief vier jongeren opvangen. Het werden er uiteindelijk zestien. Dit boek vertrekt van hun ervaringen. Hoe belandden ze op straat? Waar liepen ze vast? Wat zijn hun noden en knelpunten? Een verhaal vanuit de praktijk voor beleidsmakers, professionals maar ook voor burgers.

Met een voorwoord van Ish Ait Hamou

Auteurs

Musti Onlen

Musti Onlen is de trotse bezieler en coördinator van vzw Homie. Vanuit zijn eigen thuisloze ervaring in zijn jeugd wil hij streven naar of strijden voor een rechtvaardige samenleving voor iedereen. De Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is zijn kompas in het leven.